Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. június 20., szerda

Hajdúsámson-ba költözik légimentő-bázis?

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) hét légimentő-bázis működtetését javasolja az országban, és ezek között nem található például Debrecen, noha a hajdú-bihari megyeszékhelyen jelenleg működik ilyen létesítmény. Hajdúsámson viszont ott van a tervezett új légimentő-bázis helyszínek között.




“Olyannyira meg tudom erősíteni a hírt, hogy már egy éve tárgyalunk egy új hajdúsámsoni légimentő-bázis kialakításáról az OMSZ-szal, sőt folytak tárgyalások Ausztriában is a helikopterek beszerzéséről” – válaszolta a Napló érdeklődésére Hamza Gábor hajdúsámsoni polgármester. A városvezető úgy tudja, azért szűnik meg a debreceni légimentő-bázis a repülőtéren, mert a repülőtér forgalma egyre nő, miközben a fel- és leszállósávot a gépek számára a nap 24 órájában biztosítani kell. Ezért kerestek egy közeli helyszínt, és miután Hajdúsámson kívül esik az említett le- és felszállósávon, itt lehet az új helyszín. Amennyiben sikerül az OMSZ-nak az uniós forrást elnyerni, egy magaslati részen alakítják ki a bázist, ahol két helikopter és (rossz idő esetére) egy professzionálisan felszerelt esetkocsi teljesít majd szolgálatot.

Hivatkozás:HAON

Beperelte a "Hit Gyülekezete" a Jobbikot !!

A Hit Gyülekezete polgári pert indított jó hírnevének (?) megsértése miatt a Jobbik és több országgyűlési képviselője - Kulcsár Gergely, a párt Hajdú-Bihar megyei elnöke, Rubi Gergely, a párt Hajdú-Bihar megyei alelnöke, Ferenczi Gábor, a párt Veszprém megyei elnöke és ifj. Hegedűs Lorántné, az Országgyűlés jegyzője - ellen az elmúlt hetekben iskola-fenntartási kérdések ürügyén zajló "hecckampány" miatt - közölte a H.GY.

A Hit Gyülekezete emlékeztetett rá, hogy a törvények adta jogaival élve – más, a Fidesz által elismert "egyházakhoz" hasonlóan – néhány településen tárgyalásokba bocsátkozott egyes oktatási intézmények egyházi fenntartásba vételéről. A folyamat lezárultával az érintett képviselő testületek összesen három intézmény vonatkozásában szavaztak bizalmat (?) a "gyülekezetnek".

"Magyarország negyedik legnagyobb iskolafenntartó egyházaként a Hit Gyülekezete a rendszerváltás óta végez kimagasló színvonalú oktatási tevékenységet. Országos közoktatási intézményhálózata négyezer diákot képez. Az országos szakmai mérések alapján iskolái kiszámíthatóan a legjobb tíz százalékban teljesítenek. Emellett 22 éve működteti hazánk legnagyobb, nemzetközi hírű hittudományi főiskoláját" - zárul a közlemény.

FRISSÍTÉS !
Forrás:  "jobbról" nagyon különös hozzászólásokkal ! : ITT 
                   "balról" szintén érdekes hozzászólásokkal !: ITT

Nagyon érdekes dolog elolvasni és összehasonlítani a két oldal hozzászólásait, ...mintha nem is egy országban élnénk...!

" Magyar ? " a paprikás kolbász ?

"Üdvözöllek benneteket Sámsonkertiek. 
Én tizenöt éve kerültem el arról a környékről (sámson,oncsa) Bajára. Ide nősültem. Azóta is figyelemmel kísérem a település és környéke történéseit ha van egy kis szabadidőm a három család mellett itt szoktam bóklászni az interneten.Így találtam rá a ti oldalatokra is,amit érdekesnek találtam,úgy látom ti is próbáltok kiállni az igazság mellett !
Jómagam is fel vagyok nagyon bőszülve azokon a dolgokon amik ebben az országban történnek, de ötödmagammal ugyan hová is mehetnék !! Így csak annyit tehetek hogy ahol lehet felhívom a figyelmet ami itt történik !   Jelenleg itt dolgozom a "Csányi" birodalom bajai "kolbászgyárába" raktárosként  így akadtam az alábbi felháborító "disznóságra"! További sikeres munkát nektek !"


A minap érkezett be a Pick bajai húsüzemébe egy kamionnyi német fűszerkeverék, kolbász készítéséhez. Ebből piros kolbász készül, amiben nincs paprika. Mindössze 7.5 gramm szükséges 1 kg darált alapanyaghoz.
Csányi úr paprika nélküli paprikás kolbásszal etet minket.
A fűszerkeverék sem hazai gyártású, a disznóhúst meg tán Dániából hozza.
A gyártó a német RAPS cég ausztriai üzeme.





A mellékelt képen a csomagolás címkéje látható:

Kedves (....olah@citromail.hu),köszönet a jókívánságokért és nem utolsósorban a hírért. A magazin nevében sok szerencsét és jó egészséget kívánok  neked és a családodnak is.Továbbra is jó olvasgatást és ha lesz még érdekes híred írj ezután is.
 a szerk. Barta Péter

Itt a nyár...! (Sámsonkertben is)

A nyári napforduló az a pillanat, amikor a Föld forgástengelye a legkisebb szögben hajlik el a Nap sugaraitól - ez egyben az az alkalom is, amelytől a csillagászati értelemben vett nyár számítódik.
Ez a dátum az északi féltekén, ahol Magyarország is található, általában június 21-re esik, idén viszont a szökőév miatt június 20-ra - vagyis a mai napon hivatalosan is megkezdődött az év legforróbb időszaka.
Forró,száraz nyár várható !
 Hivatalosan még meg sem kezdődött az évszak, hétfőtől máris hőségriadót rendeltek el, ami egészen csütörtökig tart - a koponyeg.hu szerint a hőmérséklet 30 és 37 fok között alakulhat, esőre pedig semmi kilátás.A meteorológusok úgy vélik, hogy bár június is melegebb volt valamivel az átlagosnál, júliusban és augusztusban a megszokottnál sokkal magasabb hőmérsékletekre kell számítanunk, és a szárazság is általános lesz!
A forróság egész Európát érinti majd, de a nemzetközi kutatóintézetek szerint a Kárpát-medencében lesz a legnagyobb.
Igen ritka, hogy az összes kutatóintézet előrejelzése megegyezik abban, hogy a megszokottnál is melegebb nyárra kell felkészülni - olvasható az esotanc.hu. portálon.
Abban is egyetértenek a időjárás-előrejelzők, hogy ezen a nyáron a szokásosnál is kevesebb csapadékra számíthatunk, csak augusztusban várható egy kevés eső, bár a szárazság ekkor is általános lesz.
 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 A nyárról jutott eszembe ez a vicc.

"Az ausztrál farmer egy vödörrel a kezében elindul a közeli gyümölcsösébe,az útja egy tavacska mellett visz el.
Arra lesz figyelmes,hogy a tóban három meztelen fiatal szépség fürdik,a ruháik szétdobálva a parton.A lányok észreveszik és kikiabálnak neki:
-Addig nem megyünk ki a vízből,míg nem megy el innen!A farmer egy kicsit felemeli a vödröt,és visszakiált:
-Hölgyeim nem leskelődni akartam,a krokodilt jöttem megetetni!"








(szerk. Posta S.)