Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. szeptember 1., kedd

Egy kis "ejnye-bejnye", az is felfüggesztve !

A bűncselekményről :
"Az I. rendű vádlott 2012. február 26-án Medgyesegyházán egy csemegebolt előtt azzal fenyegette meg K. István János sértettet, hogy hogy levágja a sértett és a sértett kiskorú gyermekének fejét egy karddal. 

A kép "csak" illusztráció

Ezt hallották az I. rendű vádlott nevelése, felügyelte és gondozása alatt álló két kiskorú gyermeke, valamint az I. rendű vádlott gyámsága alatt álló három kiskorú gyermek, az ügy sértettjei. Az I. rendű vádlott ezzel a cselekményével  negatív mintát nyújtott az öt kiskorú gyermek részére és ezen magatartásával a szülői és nevelőszülői feladataiból folyó kötelezettségeit súlyosan megszegve veszélyeztette az öt kiskorú gyermek értelmi, erkölcsi fejlődését."

 De ugye a bíróság lojális volt az elkövetőkkel szemben, mivel ők a "megnemnevezhető"  csoporthoz tartoztak, így a vádlottak jogerős ítélete a következő lett: 
I rendű vádlott - 3 év 6 hónap börtön, II. rendű vádlott - 2 év fegyház, III. rendű vádlott - 1 év 6 hónap, végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztett börtön.

Az ítélet indoklásában elhangzott: a Gyulai Törvényszék helyesen döntött, amikor a vádlottakat a kiskorú veszélyeztetésének bűntette alól felmentette, ugyanis a törvény előírja: ez a bűncselekmény csak akkor állapítható meg, ha a szülői, nevelői kötelezettségszegés olyan súlyos, hogy a gyermek testi, lelki, erkölcsi fejlődését alapvetően károsan befolyásolja. A jelen ügyben a családok, amelyekben a bűnelkövetés nem volt ismeretlen, olyan zaklatott körülmények között éltek már évek óta, hogy a vádlottak cselekményei nem hatottak ki jelentősen a kiskorúak fejlődésére ! (Ez ám a remek megfogalmazás ! Mert nálunk ez is megtörténhet !-a szerk. ) 
Már csak azért sem, mert a fiatalkorúak nagyobb része magában az ügyben vádlottként szerepelt, van közöttük olyan, aki ellen más eljárás is folyamatban volt. A jogerős ítélet ellen fellebbezésnek nincs helye. A teljes hír ezen a linken olvasható !
Szerk;Posta S.

Ma kezdődött a tanítás az iskolákban

sakema