Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. szeptember 14., péntek

Sámsonkerti "romantika".

Kommentár nélkül...

Valahol "Európában" (?) napjainkban...

2012 Szeptember




...csak dolgozni ne kelljen...
Szerk: Posta Sándor

Kiégett a volt Barnevál raktára !

Égett a volt baromfi feldolgozó (Barnevál) telephelye.A helyszíntől már több száz méterre az látszott, hogy a tűzoltók emelőkosaras létráról oltották a tüzet. Az épületből hatalmas fekete füst gomolygott. A környékbeliek elmondása szerint a füst nemcsak sűrű volt, hanem büdös is, leginkább égett baromfihús szagához volt hasonlítható. Informátorunk szerint a jellegzetes bűzt az okozta, hogy méteres helyekben állt benn a galambürülék, feltételezhetően elhullott madarak tetemei is égtek az épületben. 
Köztudott volt hogy drogosok is előszeretettel keresték fel a több éve elhagyatottan álló raktárépületet.

A tűzoltóknak nagyon nehéz dolguk volt, mivel az emeletes épületből a felvonókat már rég kiszerelték, a liftaknák huzatja pedig nagyban elősegítette a füst és a lángok terjedését.még az este Budapestről érkeztek katasztrófavédelmi felső vezetők a debreceni tűzesethez. Szakemberek arra kérték a lakosságot, hogy ne nyissanak ablakot a sűrű, büdös füst miatt. 
A katasztrófavédelem mobil laboratóriuma a helyszínen folyamatosan mérte a levegő összetételét; a mérések szerint a füst veszélyes anyagot nem tartalmazott.
Negyven tűzoltó tizenkét fecskendővel küzdött órákon át a raktárban tomboló lángokkal. Kiss Szilvia, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat mellett a debreceni, a hajdúszoboszlói és a berettyóújfalui tűzoltók vettek részt az oltásban.
A környékbeli utcákat lezárták. A Vágóhíd utcán közlekedő négy buszjáratot elterelték, az útzárat este 11 órára feloldották - közölte a helyi közlekedési cég sajtóügyeletese.