Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. július 31., szerda

Közeledik a Windows XP halála.

Amennyiben a Windows Vista egy kicsit nagyobb sikernek örvendett volna, akkor a Windows XP-t talán már évekkel ezelőtt örökre elfelejtettük volna. 
A Microsoft következő operációs rendszere ezzel szemben igazán remekül sikeredett, a Windows 8 pedig bár megváltást nem hozott, jól terjeszti ki a 7-es tudását. 
Az üzleti szektorban egyre inkább az figyelhető meg, hogy a Windows XP helyét átveszi a Windows 7. A Digitimes szerint, a Windows XP halálával a következő hónapokban virágzásnak indul az üzleti PC-s piac. Az XP bár sokáig kitartott, mára inkább akadállyá vált, ami visszafogja a fejlesztéseket is. Az üzleti szektorban legalább 2 éve nem volt komolyabb hardverfrissítés sem. -olvasható az  Digitimes honlapján.




 

Posta S

Polgármesteri (vágy) álmok.

A Parlament nyár elején döntött arról, hogy az állam a települések fennmaradó adósságát is konszolidálja, amennyiben a bank vállalja azt, hogy a még meglévő adósság hét százalékát a központi költségvetésbe befizeti. Hajdúsámson polgármestere erre a lehetőségre úgy reagált, hogy a 800 éves településük életében példátlan, hogy (ha sikerül a bankokkal megegyezni) hitel nélkül fussanak neki a következő esztendőnek.-olvasható a haon.hu oldalán


(Ahogy az idős sámsoni emberek mondanák " ez a szép sommás összeg -945 683 322 forint- hová kerülése is megérne egy misét !"-a szerk. )
Szerk:Barta P.

Megkezdődött ! Ma 12.30-kor ...

...a digitális átállás!   (Másra gondoltál? Rossz aki rosszra gondol.) 

Az ország kb. egyharmadán szűnik meg ma az analóg televíziós jeltovábbítás : Kabhegy, Budapest, Szentes és Szeged környékén. A maradék analóg adók még a lekapcsolásra kerülő területek jó részén október 31-ig, a végleges lekapcsolásig  fognak sugározni.  
Haladni kell a korral...

 Posta S.