Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. február 26., szerda

Cseke Katinkát a világon senki nem érti...

Ép ésszel felfoghatatlan ez a helyzet más -nem csak- nők számára!

Cseke Katinka (42) és Váradi Róbert Márió (24) már négy hónapja alkot egy párt. A szerelmesek a TV2 Frizbi Hajdú Péterrel című ma esti műsorában mesélnek különös kapcsolatukról, az énekes ugyanis három gyermekével még mindig volt párjával él egy fedél alatt.

- A környezetemben a mai napig az összes barátnőm (csoda hogy ezek után még vannak) azt kérdezi: Kati, ezt miért csinálod? 
Én őt szeretem, én ezt a helyzetet elfogadtam, én nem félek attól, hogy este mikor hazamennek egy lakásba, lesz köztük bármi. Én belelátok a szituba - magyarázta Cseke Katinka, aki azóta is rendszeresen meglátogatja kedvesét, hogy vidékre költöztek családjával, de közös programokat is szerveznek gyermekeikkel.

- Sokkal toleránsabb vagyok. Soha az életemben nem gondoltam volna, hogy egy ilyen szituba kerüljek. Nagyon kell, hogy szeressem őt ahhoz, hogy egy ilyen szitut elfogadjak, hogy esténként hazamegy a lakótársához, meg a három gyerekéhez...és itt tovább olvashatod az ujasz.hu oldalán.
Barta P.

Ismét egy "remek" törvény !

Az ÁNTSZ közleményben hívja fel a figyelmet arra, hogy a március elsejétől életbe lépő új szabályozás célja, hogy a dohányzást tiltó, illetve dohányzásra kijelölt helyet jelölő feliratok, illetve jelzések szembetűnően, világosan és egységesen mindenki számára, négy nyelven felismerhetőek legyenek.



Kitérnek arra is, hogy a nemdohányzók védelmét szolgáló szabályok betartásával együtt a feliratok meglétét is a járási, kerületi kormányhivatalok népegészségügyi intézetei ellenőrzik.
"A nemdohányzók védelméről szóló törvény (Nvt.) értelmében a dohányzási korlátozással érintett, valamint a dohányzásra kijelölt helyeket, helyiségeket, valamint közterületeket felirat vagy más egyértelmű jelzés alkalmazásával (tűzvédelmi szempontú tilalom esetén szabványos tiltó táblával, illetve piktogrammal) szembetűnő módon meg kell jelölni" - írják.

A feliratok formájára, tartalmára EDDIG (!) csak ajánlás létezett. A március 1-től mindenhol egységessé és ezzel egyértelművé válnak jelzések. Ennek részeként mostantól a feliratokat legalább A4 méretben kell kihelyezni, a jó láthatóság és olvashatóság érdekében pedig a minimális betűnagyságot, is meghatározza a vonatkozó kormányrendelet (39/2013. (II. 14.) Korm. rendelet). 

(Fontos kitétel, hogy a magyar nyelvű szöveges tartalom mellett angolul, németül, franciául és oroszul is szerepelnie kell a „Dohányzásra kijelölt hely”, illetve a „Tilos a dohányzás!” felhívásoknak, nehogy már véletlenül  ne lehessen valamilyen oknál fogva megbírságolni azt a szerencsétlen kocsmárost,mert ugye rendnek muszáj lenni!-a szerk. )
Szerk;Posta S.

Azért vannak még országok...

...ahol a férfi-nő kapcsolatot tartják normálisnak !

A homoszexualitást az eddiginél szigorúbban büntető törvény hatályon kívül helyezésére szólította Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár Ugandát.
Az ugandai jogszabály fokozhatja az előítéleteket a homoszexuálisokkal szemben, és növekvő zaklatásukhoz vezethet. (Mert ugye a "homóság" az egy természetes állapot!?-a szerk.)
Ezért Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár azt kérte, hogy az első adandó alkalommal vonják vissza vagy vizsgálják felül.
Yoweri Kaguta Museveni ugandai elnök hétfőn írta alá a jogszabályt, amelynek alapján a „sorozatos bűnelkövetők” akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphatnak. A törvény már a homoszexualitás nyilvános támogatását is szankcionálja.
A Melegek, Leszbikusok, Biszexuálisok, Transz- és Interszexuálisok Nemzetközi Egyesülete (ILGA) felhívta a figyelmet, hogy az ugandai helyzet egyáltalán nem egyedülálló: hét országban halálbüntetés is jár azért, ha valakinek homoszexuális. Ilyen Irán, Szaúd-Arábia, Jemen, Szudán, Nigéria, Mauritánia és Szomália.

Ugandához hasonlóan életfogytiglani börtönbüntetés járhat a melegeknek Tanzániában, Malajziában, Guyanában és Bangladesben. Marokkóban, Kenyában és Jamaicában pedig akár 14 év börtön is járhat nekik – számol be a The independent angol hírlap.


A színek jelentése:
Fekete: halálbüntetés
Bordó: 14 évtől, akár életfogytig is tartó börtön
Vörös: akár 14 év börtön
Narancssárga: börtön, de nem világos, hogy milyen időtartamra.
Sötétszürke: a homoszexualitás büntetendő, de nem tudni, mivel.
 Szerk;Posta S.