Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. október 12., vasárnap

Választás...választás ?

"Ma reggel voltam szavazni  Sámsonkertben és közben elgondolkoztam azon, hogy miért kell még függöny mögé is bújva névtelenségbe burkolózva borítékba rejtve bedobni a szavazatunkat? 
Végül arra a megállapításra jutottam ennek csak egy oka lehet...! Hogy ellenőrizhetetlen legyen, és variálni lehessen!!!

Mert ha én felelős döntést hozok, és vállalom a kiállásomat, azt nem fogom eltitkolni! Ez lenne az egyetlen igazságos szavazás, ha nyilvános volna, és mindenki kőkeményen vállalná a döntését, véleményét. De ez így csak sunnyogás !!! Bűvészkedés a számokkal... Illúzió!
Kopperfild Dávid is megirigyelheti az ötletet! Gratulálok !
Felvetődik az emberben a gondolat, hogy vajon ki-kik és mikor találták ki ezt a szavazási formát? Hogy miért az szerintem már nyilvánvaló !

A szavazástól függetlenül egy érdekes dolog van a mai joggyakorlatban, amikor is nem a törvényt akarja a hatalom az alkotmányhoz igazítani, hanem azon fondorlatoskodik, hogy hogyan lehetne magát az alkotmányt úgy módosítani, hogy alkalmazkodjon a meghozott törvény(ek)hez..." -írja felháborodott levelében T. Gábor  olvasónk.
Szerk;Posta S.