Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. április 28., hétfő

Magyarok adatait is titkosítja egy kártevő !

A CryptoLocker vírus minden dokumentumot, táblázatot és fényképet titkosít a merevlemezeken, így soha többet nem lehet megnyitni azokat. A bűnözők százezer forint körüli összeget kérnek feloldókulcsért, de a fizetés sem garantálja, hogy visszakapjuk a fájlokat.
A kártevő első felbukkanása tavaly szeptemberre tehető, decemberben pedig már egy még agresszívabb verzió jelent meg, mely hordozható meghajtókon is terjed, és csak a lenyomozhatatlan virtuális fizetőeszközt, a Bitcoint fogadja el. A G Data hazai képviseletének figyelmeztetése szerint a CryptoLocker most Magyarországon is aktívabb, egyre sűrűbben lehet találkozni fertőzésekkel.
Az áldozatok jellemzően olyan internetezők, akik nem használnak jogtiszta, frissített vírusirtót a számítógépükön, vagy nem ügyelnek arra, hogy telepítsék az operációs rendszerük frissítéseit.
A fő problémát az okozza, hogy a CryptoLocker olyan erős és állandóan változó titkosítást használ, melyet nem lehet visszafejteni. Így ha a fájlokról nem készült biztonsági mentés egy külső meghajtóra, akkor nem tudjuk visszanyerni az adatainkat, még akkor sem, ha egyébként magának a kártevőnek az eltávolítása viszonylag egyszerű.
Szerk;Posta S.
Fontos: ha azt észleljük, hogy egy fájlunk titkosításra került, a számítógépet azonnal válasszuk le a hálózatról és a hálózati adattárolókról, hogy ne tudjon továbbterjedni. A gépet kapcsoljuk ki, majd egy vírusirtó szoftver lemezéről indítsuk újra, és azonnal kezdjük meg az operációs rendszer megtisztítását...




És van lejjebb...

Néha szörnyülködünk, hogy kiket képesek kiküldeni Magyarországról az "Eurovízilós" Dalfesztiválra. Ott volt például a "kedvesemes" gyerek, most meg ez a Saunders ... Azt mondom, hogy ez semmi, az osztrákokat nehéz lesz felülmúlni, vagy inkább alul, ha egyáltalán akarja valaki. 

Összeoperálták a túlfejlett, liberális világ csúcstermékét, majd a borostás nőnek tűnő izét elnevezték Conchita Wurstnak. Sztárt, vagy ha jobban tetszik, "celebet" csináltak belőle, és most európai hírnévre törekszik. 


Figyelem! A videó "a nyugalom megzavarására" alkalmas!

Youtube forrás
Szerk;Posta S.

Jön a "nemzeti" alkoholstratégia ?

Avagy előkészítik a terepet a Nemzeti Italboltok bevezetéséhez ? 


Még nem tudni,de...Társadalmi egyeztetés előtt áll a nemzeti alkoholstratégia - tudta meg a Népszava. Nemrég a Globális Drogvizsgálat is rávilágított: hazánkban nem az illegális drogok, hanem az alkohol okoz jelentős függőséget, ivási szokásaink a legtöbb országhoz képest sokkal súlyosabbak. 

Mint az egészségügyi államtitkárság a lappal közölte, az ő koordinálásukkal az Országos Addiktológiai Centrum dolgozta ki az alkoholfogyasztás visszaszorítását célzó, "a nemzetközi tudományos eredményekkel szinkronban lévő" tervet. "Magyarország számára a legtöbb országénál jelentősebb terhet jelent az alkohol-fogyasztás, a visszaszorítása érdekében fel kell lépni" - ismerték el.
Az anyag a "Szakpolitikai Program az Alkoholprobléma Visszaszorítására 2014-2018" címet kapta, bár azt ugyan még nem tudni, pontosan mikor kerülhet ki véleményezésre a kormányzati honlapra.
Szerk;Posta S.