Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. november 29., vasárnap

Lopni nem szép dolog -az internetről sem...

A magyar középiskolások háromnegyede még egyszer sem fizetett internetes letöltésért, ennek ellenére nagy többségük (78%) törvénytelennek ítéli meg a fájlmegosztó oldalak használatát – derül ki a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) legfrissebb kutatásából.


  A kutatás adatai alapján a középiskolások több mint fele (58%) jelenleg úgy gondolja, hogy jól azonosítható az interneten, hogy mi a legális és az illegális tartalom. Majdnem kétharmaduk (60%-uk) pedig büntethetőnek tartja a szerzői művek (zene, film, könyv) engedély nélküli másolását és terjesztését.

 A diákok internetes letöltési gyakorlatával kapcsolatban Bendzsel Miklós, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) elnökhelyettese kiemelte: „A középiskolások minden eddiginél nagyobb (27%-os) arányban tanulnak a szerzői jogról az informatikai vagy számítástechnikai tanórákon. Erre azért is van nagy szükség, mert az említett korosztály háromnegyede még egyszer sem fizetett internetes letöltésért. Ugyanakkor pozitív eredménynek tartjuk, hogy diákok nagy többsége (78%) ma már törvénytelennek ítéli meg a fájlmegosztó oldalak használatát”.
(Sajnos a mai középiskolások ezt látják mindenütt a legfelső elitnél is, csak ott másképpen nevezik, nem lopásnak. Mert ha nincs rá törvény, hát majd csinálunk elven, hiszen egy bizonyos szint felett már van rá lehetőség ezt  "művészi szinten" végrehajtani!-a szerk.)
Szerk;Posta S.