Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. április 16., szombat

Ilyen az, mikor  a "másik oldal" cselekszik !

A jelenlegi jogszabályok szerint táblával, vagy útburkolati jellel kell feltüntetni a mozgáskorlátozottaknak fenntartott parkolókat. Mindkét esetben büntetnek a közteresek. Elő fordul az is, hogy a táblát kitakarja egy fa, vagy az útburkolati jel olyan szinten van lekopva, hogy az már felismerhetetlen.
Mindkét esetben jogos a bírság, amely 50 ezer forint, de ha fellebbezünk, lehet a duplája is. Az összeg jogos, mert ez a bunkó autósok miatt van, akiket ez az egész nem érdekel, mert ezek akár látható a jel, akár nem, úgyis megszegik a szabályokat.

 DE !!!Mi van akkor, ha valaki óvatlanul parkol le egy olyan helyre, ahol nem egyértelmű a jelzés, mert az útburkolat jel le van kopva a felismerhetetlenségig?
 Ugyanaz! A büntetés jogos. Ezt használta ki Budapesten a Visegrádi utcában lévő központi okmányiroda előtt lévő rokkant parkolóhely szándékosan idő által lekoptatott útburkolati jele pénzszedés gyanánt. 
A közterület fenntartó nagyon jól tudja, hogy az okmányiroda körül való parkolás nagyon fontos az autósok számára. 
Ezt használták ki. Winkler Róbert egykori sérelmét akarta kompenzálni egy kis partizánakcióban, segítve autóstársait, illetve csökkenteni a közteresek jogos és dörzsölt büntetéseit.

Nézzük meg a tanulságos videót, hogy mi is történt.
totalkar.hu forrás
Barta P.