Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. július 17., szerda

A furcsa ok, amiért hazudsz....

Akik böhöm nagy luxusautót vezetnek,mind széltolók? Lehetséges...A Psychological Science-ben megjelent új kutatási eredmények szerint a nagy fizikai terek, teret engednek a nem annyira becsületes cselekedeteknek.



A kísérletben résztvevők közül azok a vezetők, akik hatalmas, kényelmes üléssel rendelkező kocsit hajtottak, kétszer nagyobb valószínűséggel parkoltak két helyet foglalva és hagyták cserben áldozatukat a szimulációs gyakorlatokban, mint akik kis autóba gyömöszölték be magukat.
Ugyanez a tendencia volt megfigyelhető azoknál akik terpeszkedve, nyitott lábakkal foglalták el a helyüket a széken, vagy éppen csípőre tett kézzel álltak, mint akiknek kényelmetlenül, de össze kellett húzniuk magukat.

A tanulmány szerint mikor egy nagy helyet birtokolsz pl. hatalmas íróasztal, nagy bőrülés, vagy mikor kényelmesen el tudsz terpeszkedni valahol – ’hatalmasabbnak’, több hatalommal bírónak érzed magad. „Ilyenkor megnő az utasítás és az uralkodás iránti igényünk, ami az őszintétlen viselkedéssel összefüggésbe hozható." -jelenti ki a tanulmány társszerzője dr. Andy J. Yap, Massachusetts Institute of Technology.
Nem mi találtuk ki,hivatkozás ITT .
Barta P.

A "munka hőse".

Nem semmi amit a fickó művel...