Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. április 21., szombat

Indul a "Zsuzsi vonat" április 28-án .

Épül az új állomásépület a Hármashegyalján, jövő hét végén pedig már utasokat is szállít a Zsuzsi vasút. A több mint 16 kilométeres pálya már elkészült, és a szerelvények felújítása is befejeződött. Az utasok április 28-án, az erdei kisvasút napján próbálhatják ki először a nosztalgiaszerelvényt.




Az utasok már a felújított peronról szállhatnak fel a vonatra és elkészültek az új kandeláberek is. A kisvasút hétfőtől már szállítja a közeli Erdei Iskolába a gyerekeket. Április 28-án pedig a Zsuzsi vonat napjára várják az érdeklődőket a Hármashegyre, ahová már a megszépült erdei vasúttal lehet kizakatolni.
 Forrás: Itt

A debreceni Zsuzsi Erdei Vasút történetét itt elolvashatod.

Bulizni sem mehet !

Negyela Bernadett, a Csillag születik fiatal felfedezettje Először szerelmes.Másfél hónappal ezelőtt ugyanis rátalált a szerelem, életében először.
Választottjával, a 18 éves Dáviddal Kerepesen találkozott, ahol együtt járnak néptáncra.
Már három éve ismeri a fiút, azonban csak másfél hónapja kerültek közelebb egymáshoz, amikor a fiú felkérte táncolni, utána pedig az interneten folytatták a beszélgetést, és az első randevúra sem kellett sokáig várni.
Szerencsére Bernadett szülei sem voltak a kapcsolat ellen, pedig szigorúan nevelik a lányt, aki Gödöllőre jár egyházi iskolába, nem festheti a haját, a körmét, nem cigarettázhat, és szórakozóhelyre sem mehet.

"- Dávid néha eljön hozzánk, és ilyenkor anya azt is megengedi, hogy becsukjuk az ajtót, mert tudja, hogy megbízhat bennünk. Ezzel a bizalommal soha nem élnék vissza" - árulta el Bernadett.
(Erről a mondatról az alábbi vicc jut az eszembe.)
 Először megy fel a lány az udvarló lakására.- Azt mondta anyukám, ha bármivel próbálkoznál,mindenre mondjak nemet! - mondja a lány.
- Aha ,és nem bánnád, ha most megd**nálak?




Forrás: Femina

Már nem utópia.

Az április 18-án,megjelent hír szerint az UTD kutatói áramköri lapkát készítettek, ami  a falon, de a műanyagon, a papíron és egyéb tárgyakon is átlát. Az Apple és az Android áruházakban eddig viccből kínált újítások, amelyek állítólag átlátnak a ruhán, most valóban megvalósíthatóvá váltak.






A képen Kenneth O professzor (balra) és a feltaláló, Dae Yeon Kim 


 A találmány az elektromágneses színkép terahertz (THz) csatornáját használja egy új microcsip-technológiával.







Az eredeti cikket ITT olvashatod.