Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. június 23., vasárnap

A Törvény !



"Ebben a nagy hőségben az  internetet nézegetve találtam eme érdekességet,amelyet úgy éreztem meg kell osztani a nagy nyilvánossággal,már csak "elrettentésképpen" is -írja K.Zoltán olvasónk."

A 2011. XL. törvény:
 ....az egyes szabálysértésekről szóló 218/1999. (XII.28.) Korm. rendelet módosítása, mely 2011. április 23. napjától hatályos. Két új szabálysértési tényállással bővült a kormányrendelet:
17. § (1) "Aki olyan, a közbiztonság, közrend fenntartására irányuló, vagy annak látszatát keltő tevékenységet szervez, amely másokban riadalmat kelt, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő!"
Értelmezzük;
Ha én és a szomszédom összefogunk,hogy a kertben hosszas tisztességes munkával megtermelt veteményünket megvédjük-az éjszaka leple alatt belopakodó tolvajok ellen-és "riadalmat keltünk bennük",hogy lebuktak akkor vétséget követünk el és két évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetnek bennünket!  
Nos így kell törvénnyel megvédeni  a  bűnözőket!

2. Közbiztonsági tevékenység jogosulatlan végzése (10/D. §)
„Aki közterületen vagy nyilvános helyen olyan, a közbiztonság, közrend fenntartására irányuló tevékenységet végez, amelyre jogszabály nem jogosítja fel, vagy ilyen tevékenység látszatát kelti, százezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.”
Tehát;
Aki sétál az utcán, már a puszta jelenlétével megakadályozza, hogy a mellette levő ablakon beugorjon a betörő!
Aki beül az autójába, a jelenlétével megakadályozza, hogy feltörjék az autóját!
Márpedig, mivel a civil lakosságot semmilyen jogszabály nem jogosítja fel, hogy megvédje saját, és szomszédai vagyonát, ezért minden becsületes ember folytonos szabálysértést követ el?
(A törvény.)
Köszönjük,ez valóban érdekes. A szerk;Barta P.