Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. április 20., vasárnap

Húsvét...

...az egyik legnagyobb keresztény ünnep, amikor Jézus feltámadására emlékezik az egész világ.


A Bibliában leírtak szerint Jézust, Isten fiát meghurcolták, brutálisan megkínozták, végül keresztre feszítették. Jézus kereszthalálára emlékezünk Nagypénteken, majd három nappal később, Húsvétvasárnap, a feltámadását ünnepeljük. Jézus, Isten fiaként, a Messiásként tanította híveit, Isten szavait tolmácsolta nekik. Betegeket gyógyított meg, imádságra buzdította híveit, és a Mennyei Atya, a megbocsátó, szerető Isten igéjét hirdette. 

Tanításai nem nyerték el az ortodox zsidók tetszését, féltékenyek, irigyek voltak arra a szeretetre és tiszteletre, ami Jézus személyét övezte, ezért akarták halálra ítélni. Jézus tanítványa, Júdás, pár ezüstérméért elárulta a zsidóknak Jézust, akik ezután elfogták a Messiást. Ezt a napot Nagycsütörtökként tartjuk azóta számon. Jézust két bűnözővel feszítették halálra, ugyanolyan kínok között érte a halál, mint a valódi bűnösöket. 
A keresztre feszítés után, Jézus tanítványai félelmükben elmenekültek és elrejtőztek. Jézus holttestét egy sírba helyezték, melynek bejáratát egy óriási sziklával torlaszoltál el, és katonák őrizték. A harmadik napon Mária Magdolna, Krisztus követője járult a sírhoz, amikor észrevette, hogy Jézus teste eltűnt a sírból, könnyekben tört ki. Akkoriban történt egy földrengés, melyet Isten által küldött angyalként értelmeztek, ami elmozdította a sír bejárata elől a sziklát. 
Isten angyala megjelent a zokogó Mária Magdolna előtt, és megnyugtatta, hogy Jézus teste valóban nincs már a sírban, mert feltámadt, ahogy ő azt előre megjósolta híveinek. Az angyal arra kérte Mária Magdolnát, hogy vigye el a hírt Jézus többi tanítványának is. Mária Magdolna a hívekhez tartva találkozott Jézussal, aki azt mondta neki, hogy Galileában fogja várni tanítványait. Valóban így is történt, és végül Jézus mennybemenetele megtörtént.
Körtvélyesy V.