Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. január 12., kedd

Hogy is van ez ...?

Andy Vajna felesége szerint a "Saul fia egy fantasztikus (?)" film

Facebook képernyőkép !
Golden Globes-ot nyert... juuuuuj !   / Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna ! /
Barta P.

Besúgóvá vált a „Magyarember” ?

Rákaptak a magyarok a feljelentés ízére, sorra küldik rá a NAV-ot szerintük gyanús vállalkozásokra.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál illegális fodrászatot, virágüzletet, számlát nem adó táncoktatásról, házi gépjárműjavításról, élelmiszer-kereskedelemről vagy italforgalmazásról, zugkocsmáról is tettek közérdekű bejelentést – írja keddi számában a Magyar Idők. 

A közérdekű bejelentéseket egyébként az utóbbi időben felfedezte magának a lakosság: míg 2014-ben például majdnem 38 ezer jelzést tettek az állampolgárok, tavaly pedig kilenc hónap alatt további 25 ezret.
A bejelentőket általában a feketegazdaság visszaszorításának szándéka vezeti, irritálja őket a jövedelemeltitkolás és a tisztességtelenül működő vállalkozók meggazdagodása – fogalmazott a lapnak Sárközi Alexandra, a NAV szóvivője,-olvasható a hvg.hu. oldalán.
(Érdekes dolog ez a "közérdekű bejelentés", amit anno besúgásnak neveztek. 
Furcsa módon régebben nem volt ilyen feljelentgetős tendencia. Mivel az utóbbi időben felgyorsult az általános elszegényedés, irritálóvá vált az a réteg, amely a szegénység  ellenére valamilyen szinten mégis próbál boldogulni, mivel rá van kényszerítve. Hogy ezt milyen módszerrel éri el, ez bosszanthatja az embereket. 
Tudvalévő viszont, hogy a gyarapodás csak egy bizonyos egzisztenciális szintig  támadható, mert afölött már a gazdagodás megtámadhatatlan, hiszen az egyszerű ember tudja, hogy a hatalmi elit módszere végtelen ! Ugyanis ha valami kezd kínossá válni, akkor a hatalom hoz egy törvényt, amivel a feketegazdaság -akár visszamenőleg is- azonnal kifehéredik ! 
Így az egyszerű, szegény embernek marad a feljelentgetés és az egymás közti marakodás, mivel mást úgysem tehet...egyelőre ! -a szerk.)
Szerk;Posta S.