Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. augusztus 22., hétfő

Rettegjetek autósok !

Mert holnaptól kezdődik egy újabb "pénzbehajtás" !



Sebességmérő akciót tartanak az utakon keddtől csütörtökig - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon vasárnap.
Azt írták, hogy az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) Műveleti Csoport éves ellenőrzési terve alapján Magyarország egész területén vizsgálják a közúti forgalomban részt vevők sebességét. 
(Ez a "vizsgálat" finoman fogalmazva egyszerűen azt jelenti, hogy ha egy kicsit is túlléped az engedélyezett sebességet, már jön a csekk és fizethetsz is ! -a szerk. )
A TISPOL Speed európai szintű ellenőrzés keretében elsősorban a gyorsforgalmi utakon, a főutak lakott területen kívüli szakaszain, valamint a lakott területek közútjain érvényben lévő megengedett legnagyobb sebesség megtartását vizsgálják - olvasható a közleményben.
Szerk;Posta S.

Talán valami elkezdődött...?

A német kormány azt tervezi, hogy felkészíti az ország lakosságát egy újabb terrortámadásra vagy egyéb katasztrófára - írta a Frankfurter Allgemeine Zeitung vasárnapi kiadása. A német lap úgy tudják, hogy a belügyminisztérium védelmi tervének része az is, hogy kötelezik az embereket, tartalékoljanak otthon 10 napra elegendő élelmiszert és 5 napra elég ivóvizet.

 A 69 oldalas tanulmány szerint minden egyes polgárnak tíz napra elegendő élelmiszert és öt napra elegendő tartalékot kellene felhalmoznia.
A német katasztrófavédelem honlapján található általános tájékoztatófüzet 14 napos tartalékot javasol ilyen esetekre. Ez személyenként 28 liter vizet (napi két liter/fő), 4,9 kg tésztát, rizst és burgonyát, 5,6 kg zöldségkonzervet, 3,7 kg tejport 2,1 kg húst vagy tojásterméket fél kg zsírt vagy olajat jelent.

 Javasolják még, hogy a háztartások készüljenek fel alternatív világítási és fűtési megoldásokra: tartsanak otthon elemlámpát, gyertyát, gázpalackról üzemeltethető konvektort a szükséges tartályokkal, és legyen mindig feltöltve a  házipatika, legyenek otthon tisztálkodó és fertőtlenítő szerek arra az esetre, ha akadozna a lakosság ellátása. Azt is javasolják, minden otthonban legyen elemről működtethető rádió. (hirado.hu forrás.)
Szerk; Posta S.