Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2017. július 3., hétfő

Okos, művelt fiatalok ?

Császár Botond levele (Olvasónk hozzájárulásával !)
"(...)Ijesztő a tendencia, ami szerint alapvetően magas intelligenciahányadossal rendelkező emberek elvtelen szócsöveivé válnak különböző politikai irányzatoknak, pusztán az adott helyen létrejövő 'trend' következtében.
Pl: az ELTE BTK másod-harmadéves egyetemista hallgatók diskurálnak a mérnöki hivatás negatív vonzatairól, érvként felsorolva a következőt: "köztük sok rossz ember volt, mivel koncentrációs táborokat is terveztek". 
Ez nem városi legenda, hanem saját tapasztalat, és ez csak egy példa a sok közül. Három évet töltöttem el a Károli pszichológia szakán az ottani tapasztalataim pedig sokkolóak voltak az arányokat illetően...(nem ez lett végül a hívatásom, én is a pálya és országelhagyók táborát erősítem,mert lassan egy éve már, Dublinban élek),
Magyarországon az egyetemista kifejezés felér egy szitokszóval. Akik ott maradnak tanulni hazai főiskolákon, tökéletes kiszolgálói annak a rendszernek.
Ostoba, magukat valakiknek képzelő emberek, akik alapvető műveltséggel nem rendelkeznek. 
Külön kiemelendő alfajai a társadalmi igazságtalanságokon romkocsmákban szörnyülködő bölcsész, illetve a főiskolára apu kocsijával bejáró ifjú, aki eltökélt hallgatója valamely kommunikáció, média szaknak, és meg van róla győződve, hogy ő az élet császára.. :) Tisztelet a kivételnek..."
Megosztotta:Barta P.