Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. január 10., vasárnap

Mi lesz ha kimondjuk az igazat ?

Teljesen új politikai helyzet alakult ki Németországban a kölni incidens felszínre kerülése óta - mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna műsorában vasárnap.
Merkel pozíciója meggyengült, szembekerült a nagykoalícióban szintén partner szociáldemokratákkal (SPD) - vélekedett.
 Nógrádi György szerint a kölni események rengeteg dolgot megmozgattak, ellentétes nyilatkozatok jelennek meg a témában, egyben minden párt a közelgő tartományi választásokra készülődik.

Mindeközben a németek azt mondják, hogy kialakult "a hallgatás koalíciója", a német politika fél attól, mi lesz, ha kimondja az igazat - fogalmazott a szakértő. Heiko Maas szociáldemokrata igazságügyi miniszter például úgy nyilatkozott, "legyünk óvatosak, mert ha dolgokat kimondunk, erősítjük a szélsőjobboldalt" - fűzte hozzá. (Ahogyan itthon sem mondjuk ki az igazat, ki ezért ki azért...)
Rendőrségi jelentések szerint szilveszter este mintegy ezerfős migráns csoport gyűlt össze a kölni főpályaudvar előtti téren, majd petárdázni kezdtek. 
Mikor a rendőrség közbelépett, kisebb csoportok alakultak, és ezt követően kezdtek nőket körbevenni, szexuálisan zaklatni és kirabolni. Szemtanúk egybehangzó nyilatkozata szerint a támadók "kinézetük alapján az arab vagy az észak-afrikai térségből származtak".
(Pedig egyszerűen a bevándorlók közül valók voltak, de ugye ezt az igazságot "óvatosságból" el kellett hallgatni ! -a szerk.) Hasonló esetek történtek más német nagyvárosokban, de Ausztriában, Svájcban, Finnországban és Svédországban is.
Szerk;Posta S.