Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2018. augusztus 15., szerda

A Google akkor is követ,ha kikapcsolod !

A hétköznapi felhasználók talán nem is tudják, de a Google-nek évek óta létezik egy funkciója, amelyen keresztül pontosan nyomon lehet követni, hogy egy eszköz tulajdonosa mikor merre járt. Ehhez persze az is kell, hogy a készüléken használjuk a Google valamelyik szolgáltatását, és ha ez megvan, a fiókunkba bejelentkezve bármikor megnézhetjük, milyen információt tárolt rólunk a Helyelőzmények.
A szolgáltatás alapértelmezés szerint be van kapcsolva, ám szerencsére ezt bármikor kikapcsolhatjuk. Ezzel meg is van oldva a probléma, így már nem figyel a "nagy testvér" – gondolhatnánk. Csakhogy úgy tűnik, ez nem igaz.
Az AP amerikai hírügynökség szerint többek között az időjárás-előrejelzés frissítésén vagy a keresési előzmények alapján a Google továbbra is nyomon követi a felhasználókat. Vagyis a Helyelőzmények kikapcsolása csupán azt akadályozza meg, hogy a Google a vizuálisan is megjelenítse a helyadatokat az idővonalon, de a követést nem szünteti meg.
Szerencsére van rá mód, hogy a Google tényleg befejezze a követésünket: az internetes és alkalmazástevékenységek kikapcsolásával. Ezt az alapértelmezettként bekapcsolt menüpontot itt találja, a kapcsoló átállítása után azonban a Google már nem lesz képes a követésre. De arra is van lehetőség, hogy az eddig követés "előzményeit" töröljük, ezt ide kattintva lehet megtenni.
Barta P.