Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. június 3., szerda

Meghalt a derecskei, öreg juhász

Tavaly decemberben még büszkén mutatta az MTI fotósának négy báránykáját Szabó Lajos bácsi, akik négyes ikrekként látták meg ezt a világot. Azóta, aztán csak szomorúság érte a derecskei állattartó gazdát.
Ötvenhárom év után már nem tenyészthetett semmit, mert tőle is elvették a földjét, pontosabban nem nyert egy morzsát sem. Fájó szívvel eladta a juhokat aztán rá nem sokkal agyvérzést kapott, ágynak esett és a múlt héten temették el.
Amire a kisváros lakói sem számítottak, hogy a Fidesz szimpatizánsként elkönyvelt református pap, Varga Zoltánné, feltehetően a család javaslatára, de elmerte mondani, hogy Lajos bácsi az állatai elvesztésébe halt bele.
Ő maga is tüntetett korábban, és ott volt, amikor a környék országgyűlési képviselője Vitányi István szembe nevette az őt védelemért felkereső gazdákat.

Természetesen, így az ő lelkiismeretlensége is hozzájárulhatott Szabó Lajos halálához. Ám, tudjuk, hogy ő is csak egy érzéketlen végrehajtója annak a rendszernek, ahol törvénnyel fosztják ki a gazdákat, és segítik némelyiküket a sír felé.
fullank.com
Szerk;Posta S.