Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. november 24., hétfő

Az ÁLLAM betartja a szavát !

Nem elvesz, csak "biztonságba helyez" ! 


Egy törvényjavaslat szerint nem működhet majd olyan magánnyugdíjpénztár, amelynél a tagdíjat fizető tagok aránya nem éri el a hetven százalékot a megelőző hat hónap alatt legalább két hónapon keresztül.
(Jelenleg Magyarországon öt magánnyugdíjpénztárban, több mint 60 ezer ember 200 milliárd forintnyi vagyonát kezelik ! Ez a vagyon a magánnyugdíjpénztár rendszer 2011. és 2012. évben történő teljes átalakítása, és számos nagy és kisebb magánnyugdíjpénztár megszűnése folytán a 3000 milliárdos magán-nyugdíjpénztári megtakarításról olvadt ekkorára....-a szerk.)
A pénztárak adatai szerint a tagdíjat fizetők aránya a valóságban 30–60 százalék között mozog. Ha tehát visszamenőlegesen ellenőrzik őket, akkor minden bizonnyal végük. Ha nem, akkor sincs sok esélyük, hiszen nehéz lesz úgy rávenni az embereket a befizetésre, hogy az állam közben ezeket a pénzeket is könnyen elveheti.
A 2010-es eredeti ígéret szerint a pénztáraknál lévő vagyon az államhoz került volna, hogy ott egy külön számlán gyűljön tovább. Később különszámla nem lett, sőt az elvett 2945 milliárd forint szinte teljesen eltűnt azóta.
A NGM  "féltő gondossággal figyeli", mi is lesz a magánnyugdíjpénztárban maradt emberek pénzével, mert azt már nem nagyon kell figyelni, hogy az átlépők 3000 milliárdjával mi lett.
Forráshír; link
Szerk;Posta S.