Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. július 6., szerda

Fontossági sorrend ; az ember, vagy a természet ?

Még el sem kezdődött a 471-es út építése, de a problémák már jelentkeztek !
Értetlenül állnak az út kétszer két sávosra bővítésének terve előtt a Külső Sámsoni út mentén lakók, hiszen az alapján lesz, aki szedheti a sátorfáját, és olyan is, akinek jelentősen megkurtítják az ingatlanját. 
Ám az ott élők nem akarnak ebbe beletörődni, mert úgy vélik, a jelenlegi út velük ellentétes oldalára is lehetne tervezni a bővítést. Annál is inkább, mert ott egy roncsolt terület, az egykori szovjet katonai gyakorlótér, a sokak által csak tankúsztatónak nevezett terület található, s csak jót tennének vele, ha az útszéli elhanyagolt erdősávot megritkítanák. A hivatalos ellenérv, ami miatt fel sem merült, hogy abba az irányba terjeszkedjenek: az a rész Natura 2000-es területre esik.

 A 471-es főúton a Debrecen várostáblát elhagyva alig fél kilométer után balra tucatnyi ingatlan található. Valamennyit érinti az út kétszer két sávosra tervezett bővítése. A tervezőasztalnál ugyanis a rovásukra döntöttek, amikor a nyomvonalat, illetve a korszerűsítéssel együtt járó elemek helyét kijelölték, noha a túloldal lakatlan, fákkal benőtt.
Hogy miért és hogyan, arról részletesen itt lehet olvasni.

Barta P.