Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. január 23., hétfő

Bezáratták a Megaupload fájlmegosztó oldalt !

Bezáratták az amerikai hatóságok a világ egyik legnagyobb fájlmegosztóját, a Megaupload nevű oldalt - jelentette a BBC. Az oldal alapítóit azzal vádolják, hogy megszegték az internetes kalózkodást tiltó jogszabályokat. A hatóságok szerint a döntésnek semmi köze az USA szigorú kalóztörvény-tervezete elleni tiltakozásokhoz. Megszólalt az Anonymous hackercsoport is,amely a fájlmegosztó bezárása miatt burkoltan megfenyegette a hatóságokat.
Itt



Anonymus:
Néhány weblapon üzenetet is hagytak: "Ha a Megaupload leállt, ti is leálltok".
A Youtube-ra feltöltött videó tanúsága szerint mindez csak a kezdet: az amerikai kongresszust arra figyelmeztetik, hogy korábban számtalan weblaphoz fozzáfértek, köztük bankok szervereihez is és ezeket felhasználják, ha nem állítják vissza a Megauploadot....ez már nem játék,ez már háború !!! 









Frissítés itt

"Vigyázat, csalás!"

Hamis számlákat postázott egy cég országszerte, családoknak és cégeknek egyaránt. A számla kísértetiesen hasonlít az egyik szolgáltató telefonszámláira.
A Telefonkönyv Magyarország Kft. hirdetést ajánl az összegért - azonban csak apró betűkkel tüntetik fel, hogy a fizetés önkéntes - hangzott el a Duna Híradóban vasárnap. Megtévesztésért és csalásért a céget korábban már megbüntették.
A Híradóban megszólaló Szabó Gábor például egy 35 ezer forintos csekket kapott a postaládájába. A férfinak azonban feltűnt: a hamis számla fejlécén Magyar Telekom helyett Telefonkönyv felirat szerepelt - igaz, ugyanolyan betűtípussal.
A hamis számla hátoldala egy szerződés, apró, világos betűkkel. A tájékoztató szerint a 35 ezer forint negyedéves díj, és aki befizeti... 
 Tovább itt olvashatod !

A költő is rasszista volt ?

Arany János:A NAGYIDAI CIGÁNYOK 
"...
Egyszer volt özönvíz, mióta a világ;
Egyszer nyit, száz évben, az áloe-virág;
Egyszer esett, mondják, kutyavásár Budán:
Egyszer a hős dádék romlása Nagy-Idán...."









Jő Csimaz, kit hajdan értek lólopáson.
„Nem loptam, felelé, követem alásson.
Keskeny úton fekütt, hol menni akartam -
Bizony sosem esett ilyen csúfság rajtam."

„Hátul mennék: de rúg; elől mennék: harap;
Átugrani könnyebb, sokkal is hamarabb;
Ugranám: felpattan... a hátára estem...
Jó, hogy elfogátok, áldjon meg az Isten!”

A Hősköltemény négy énekben  Itt olvasható teljes terjedelmében.