Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. augusztus 30., kedd

Kitelepítik a cigányokat...

...no nem kel megijedni, mert csak az ukrajnai Loscsinyivka  faluból egy kilencéves kislány meggyilkolása   miatt !

foto/youtube

A helyi lakosság nyomására rendkívüli ülésen döntött úgy az Odessza megyei Loscsinyivka vezetése, hogy kitelepítik a romákat.
Az ország déli részén múlt hét szombaton holtan találtak egy helybeli kislányt, akit az orvosszakértői vizsgálat szerint megerőszakoltak és több késszúrással megöltek. Egy húszéves cigány férfit gyanúsítanak, aki előzetes letartóztatásban van.
A felháborodott lakosok egy héttel a bűncselekmény után tömegesen rátámadtak a romák otthonaira, jelentős károkat okozva: ablakokat zúztak be, bútorokat törtek és gyújtogattak. 
Majd tiltakozó menetben vonultak a járási hivatal elé, (Ott látszik, hogy működik az igazi lakossági összefogás !-a szerk.)  követelve a cigányok egy órán belüli kitelepítését !
A rendbontás megoldására a helyi adminisztráció úgy döntött, hogy másnap megoldják a nyolc család elköltöztetését, mert másképp nem tudják szavatolni a romák biztonságát. A hatóság szerint a cigány családok beleegyeztek a költözésbe.

 A körülbelül százötven fős falu lakosai úgy nyilatkoztak az országos tévének, hogy ők nem akarnak konfliktust a romákkal, de három éve, amióta odaköltöztek, nagyon sokat tűrtek el nekik. Azóta nincs béke az iskolában és egyáltalán a faluban. 
A gyilkosság az utolsó csepp volt a pohárban. A felvonulás éjszakáján csak konkrét ígérettel tudta megnyugtatni a falubelieket a rendőrség. 
 http://vs.hu forrás
Szerk;Posta S.