Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. április 15., péntek

A Magyar reformok működnek ?

A napokban kaptam meg "szeretett" kormányunktól a kék színbe öltöztetett füzetet, amelyből kiderül: a reformok működnek ! Mivel kíváncsi voltam mit óhajtanak –azért a pár száz millióért (?), amibe ez került– tudatni velem, lesz ami lesz, hát végigolvastam.
Nem akarom most tételesen kielemezni,  de azért – mint talán mindenkinek, akit érdekelnek az aktuális dolgok–  van véleményem róla.
A propaganda füzet szerint például bizonyított, hogy a reformok működnek, hiszen a GDP 2009-ben 6,6 százalékkal csökkent, 2014-ben viszont 3,7 százalékkal nőtt. Ez örömteli dolog... 
Csakhogy 2015-ben a bővülés már vélhetően három százalék alatt maradt – erről a kiadvány persze hallgat –, és az idén további visszaesés várható. A mínusz hat százalékhoz képest persze ez sem kis eredmény, ám a tények kedvéért érdemes megjegyezni, hogy azért még nem jött el a Kánaán. 

Arról például szó nem esik, hogy ha már ilyen "jól" teljesítünk, és esetleg keletkezne egy kis pénzbeli megtakarításunk mit is kezdhetünk vele ? 
Ugyanis ha biztonságosan bankban szeretnénk elhelyezni pénzünket, rosszul is járhatunk, mivel a  betéti kamatok már évek óta olyan alacsonyak, hogy ha nem figyelünk akkor akár kevesebb pénzt vehetünk ki a bankból mint amennyit betettünk. Az átlagkamat annyira alacsony, hogy még éves lekötéssel is bukhatunk.
A bankbetétek kamatszintje 0,88 százalékra csökkent a jegybank legfrissebb, februári adatai szerint. És itt még nem is beszéltünk a kamatadó (15 százalék) és az egészségügyi hozzájárulás (EHO, 6 százalék),elvonásokról ! Ennek köszönhetően viszont  már egyáltalán nem éri meg betétben tartani a pénzünket !
Röviden összefoglalva, örülhetünk, mert "jó" nekünk ! Szerintük...
Szerk;Posta S.