Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. december 11., szerda

Karácsonyi ajándék! Bővül Debrecenben a menekülttábor !

Mintegy 440 millió forintos sürgősségi támogatást nyújt az Európai Bizottság Magyarországnak a menekültek és menedékkérők számának ugrásszerű növekedésével járó terhek enyhítésére - közölte a Belügyminisztérium. 
Míg tavaly mintegy 2100 menedékkérőt regisztráltak itthon, addig az idén az év végére ez a szám elérheti a 20 ezret is. (!) A magyar menekültügyi rendszernek rendkívüli terhet jelent ilyen nagyszámú menedékkérő elszállásolása, ellátása, valamint menedékjogi kérelmének elbírálása. Hazánk sürgősségi igénnyel fordult az Európai Bizottsághoz.

Az EB - küldöttségének magyarországi látogatása után - november 29-én elfogadta a kérelmet, így a terhek enyhítése, illetve az elhasznált készletek pótlása érdekében az 2013. október 1. és 2014. március 31. közötti időszakra több mint 440 millió forintos sürgősségi támogatást nyújt Magyarországnak az Európai Menekültügyi Alapból. (Mindent ad az EB csak nehogy véletlenül még hozzájuk kerüljenek ezek az "egyedek",szenvedjen vele a  magyar lakosság ,sőt ugye még munkahelyeket is generál! Na de milyen áron?-a szerk)

Új munkatársakat vesznek fel, emellett Bicskén és Vámosszabadiban felújítják a leromlott állapotú közös helyiségeket. Debrecenben férőhelyeket alakítanak ki,(?) továbbá valamennyi befogadó intézményben készletpótlásra is jut az összegből.
Szerk;Posta S.