Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. május 10., szombat

A Mihály-napi vásárban láttuk ,ami...

...szinte hihetetlen ! Ilyen még létezik?




És még egy érdekesség,mikor is van a Mihály-napi-vásár ?

Igazoló link; kattints ide
Szerk;Posta S.

Ismét egy át nem gondolt, elhamarkodott törvény ....

Ellehetetleníti a Magyarországon sok évtizedes hagyományokkal rendelkező iskolai papírgyűjtő akciókat az új hulladéktörvény: a jogszabály maradéktalan betartásával ezeket a kezdeményezéseket lehetetlen folytatni.


2015. január 1-jétől a papírhulladékért (illetve minden szelektíven gyűjtött lakossági hulladékért) a közszolgáltató „házhoz megy”, és ingyen elszállítja az összegyűlt anyagot, ami a minisztérium szerint „összességében előnyösebb a tanulók által végzett gyűjtésnél”.
Mindez azonban azt is jelenti, hogy a jelzett dátumtól az iskolai papírgyűjtésekre az eddig megszokott formában nem lesz lehetőség. 
A tárca azt ajánlja, hogy az oktatási intézmények papír helyett gyűjtsenek inkább elemet vagy rongyot, mivel arra nem vonatkozik a törvénymódosítás, és annak is van szemléletformáló hatása.
(Előbb azonban alaposan körül kellett volna nézni Nyugat-Európa országaiban, melyik, hol, mit csinál a szeméttel és átvenni a jó, gazdaságos, hasznos ötleteket! Igaz ez nálunk nem szokás.
Viszont egy biztos: Magyarországon központilag kellene beszüntetni a használt fémkereskedelmet, mert lassan a "gyűjtők" szétlopják az országot!!!!! )
A hír forrása
Barta P.

A pártok köpik szembe saját választóikat !

Kommentár nélkül .
Szerk;Posta S.