Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. május 22., kedd

A KRESZ története.


Az első magyar ős KRESZ-nek egy 1910-ben született belügyminiszteri rendeletet tekintünk,tehát 102 éves és az idő múlása táblákkal illusztrálva...

Tovább dagad a botrány a hajdúsámsoni iskolában !



A hajdúsámsoni általános iskolába járó diákok szüleinek a mai napig kell nyilatkozniuk, hogy abban az esetben ha a Hit Gyülekezete átveszi az intézményt abban az esetben is oda járatná e gyermekét.?

Hivatkozás : HAON

Traffipaxjelző okostelefonra !

A mai közlekedési bírságok mértékének ismeretében célszerű traffipax-előrejelző használata. Aki nem akar aggályos lézerblokkolót igénybe venni, letöltheti okosmobilra a jogszerűen használható applikációt.





 Ma már teljesen megszokott, hogy a fixen telepített sebesség-ellenőrző pontokra figyelmeztetnek a navigációs programok, akár az okostelefonokon is, ám az ideiglenesen kihelyezett traffipaxokról értesülés cseppet sem ment eddig ilyen automatikusan. E probléma orvoslására a 20 éves múlttal rendelkező szoftverfejlesztő-csapat olyan ingyenesen letölthető minialkalmazást, úgynevezett widgetet fejlesztett ki az Andorid operációs rendszert alkalmazó mobiltelefonokra, ami a Rendőrség traffipax-adatbázisát automatikusan letöltve,(Jogszerűségét garantálja, hogy a jelző nyilvánosan elérhető adatbázisokból, többek között a police.hu-ból dolgozik.) egyrészt bármikor megtekinthetővé teszi, hogy az adott napon, percre, illetve utcára pontosan, mikor, hol várható sebesség-ellenőrzés, másrészt a telefon GPS-antennáját használva nagy pontossággal jelez, ha az épp aktuális útszakaszon mérnek. Elve alapján ez a rendszer sokkal pontosabb azoknál, amelyek csak a cellainformációkból indulnak ki. A Traffipaxjelző csak akkor riaszt, ha az adatbázis alapján, az adott időben, az adott utcában mérnek, tehát ha más napon vagy korábban, későbben járunk ott, akkor fölöslegesen nem figyelmeztet.A szolgáltatás ingyenes.
Részletesen   ITT