Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. február 28., péntek

Egy érdekes adat !

Az alábbi írást és képet T. Gyula olvasónk küldte azzal a megjegyzéssel,hogy ennyi felhasználóval,már akár pártot is lehetne alapítani!

"Ügyeskedők és bűnszervezetek is kaphatnak a lehetőségen !"

"A korábbinál jóval könnyebben teljesíthetők a képviselőjelölt-állítás feltételei, hiszen 27 egyéni jelölt elindításával, azaz 13 500 aláírás összegyűjtésével már országos lista állítható. Ez pedig többeket arra sarkallhat, hogy az állami milliárdok megcsapolásáért pártokat hozzanak létre. Ha az ilyen bizniszpártoknak sikerül 106 jelöltet elindítaniuk, akkor akár 597 millió forint is a zsebükbe folyhat.
Ráadásul az országgyűlési képviselők választása kampányköltségeinek átláthatóvá tételéről szóló (2013. évi LXXXVII.) törvény szerint az országos listát állító pártok készpénzben kapják a központi támogatást. Az egyéni jelölteknek járó fejenként egymillió forintot kitevő támogatással bár tételesen el kell számolni, ám a pártlista-támogatásról elegendő csak fiktív számlákat szerezni.
A törvény az egyéni képviselőjelöltek kampányköltségeinek elszámolását részletesen szabályozza, a jóval több pénzhez jutó pártokat azonban nem kötelezi tételes bevallásra. Az egyéni képviselőjelölteknek vissza kell fizetniük az állami kampánytámogatást, ha a voksok két százalékát sem szerzik meg. A pártok több száz millió forintos támogatása viszont akkor sem vész el, ha egyetlen szavazat sem érkezik a listájukra"... Link



570 482 felhasználó ?
Megosztotta;Barta P.