Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. szeptember 27., kedd

Kaszinózni csak Vajnánál lehet !

Az állam szigorúbban léphet fel azokkal a tiltott online szerencsejáték-oldalakkal szemben, amelyek Magyarországon keletkezett jövedelmük, játékbevételük után nem fizetnek adót, illetve a pénzmosás- és terrorizmusellenes hatóságok számára elérhetetlenek. Emelkednek a bírságok is: a reklámblokkolás bírságmaximuma 1 millió forintról 10 millió forintra, az internetes blokkolás végrehajtását megtagadó elektronikus hírközlési szolgáltató bírságtétele 100-500 ezer forintról 1-5 millió forintra nő.
Az előterjesztő nemzetgazdasági tárca hétfői közleményében jelezte, 10-20 milliárd forint közötti adóbevétel-kiesést okoznak az illegális online szerencsejáték-szervezők azzal, hogy a Magyarországról származó tiszta játékbevétel után nem fizetnek adót az államkasszába -írja a privátbankár.

(Azt viszont tudjuk, hogy a hazai kaszinók adóbefizetése teljes mértékben "becsületkassza" alapon működik, hiszen egyik sincs bekötve a NAV-hoz. Természetesen az is hihető, hogy a hazai kaszinótulajok "talpig becsületes" emberek és egy forintot sem csalnának el az adóból ! 
Az meg, hogy offshore számlákra folyna a pénz, teljesen elképzelhetetlen ! Ezt most meséltem el a hat éves szomszéd Pistikének és ő el is hitte !-a szerk.)
A tiltott szerencsejáték megakadályozása érdekében a játékosok számlatranzakciójának teljesítését is letilthatják a jövőben egy a kormány kezdeményezésére, kedden elfogadott törvénymódosítás nyomán.
 A jogszabályváltozás - amelyet 111 igen, 17 nem szavazattal és 26 tartózkodás mellett hagyott jóvá a parlament - szerint a pénzügyi blokkolás miatt az illegális szerencsejáték-szervező bankszámlájára nem érkezik majd meg az átutalt összeg, az a játékosnál marad.
Frissítés !  Miért is volt olyan fontos, hogy gyorsan, kivételes eljárásban tárgyalja az országgyűlés a módosítást ? Itt megtudhatod !
Szerk;Posta S.