Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. augusztus 28., péntek

A "Nagy Testvér " mindent tudni és látni akar !

Az e-kártya után, egy újabb nyilvántartást akar bevezetni az állampolgárokról a kormány!
Ami szerint:
"A teljes magyar lakosság arcképének nyilvántartását és profilozását tervezi a kormány – ez derül ki a Belügyminisztérium törvénytervezetéből. Az adatbázis a hivatalos igazolványképekből épülne és gyakorlatilag bármelyik állami szerv hozzáférhetne, amelynek csak egy csepp rendészeti jogosítványa van. 
A törvény arról is rendelkezne, hogy a hatóságok egyszerre akár több tízezer polgár mobiltelefon- és internetforgalmát online ellenőrizhetnék, lehallgathatnák."-olvasható a napi.hu honlapján !

Az anyag címe "az arckép profil nyilvántartásról és arcképelemző rendszerről szóló törvény tervezete", amely a címével egyezően egy központi adatbázist hozna létre, ahol minden magyar állampolgár arcképét tárolnák.
A javaslat egyszerre számos okot hoz fel, hogy miért van szükség erre: egyszerre indokolják a nemzetközi okmányhamisítással, a bűnüldözéssel, az ismeretlen holttestek azonosításával, és a politikusok, védett személyek biztonságával. A javaslatot szeptember elsejéig lehet véleményezni, vagyis e nagy horderejű kérdésben a "társadalmi vitára" öt napot hagyott a Belügyminisztérium.
Az előterjesztés itt olvasható !.
Szerk;Posta S.