Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. február 13., péntek

Olvasói levél

Az "Európai felzárkóztatás?" című előző írásunkhoz érkezett egy olvasói levél...

"Egész Európában (és hazánkban még inkább tapasztalható) értékeltolódás mutatható ki az ítélkezésekben az egészséges társadalom hátrányára.
Van egy civilizált, európai eszmeiséggel bíró réteg akik meghozzák a civilizált, európai eszmeiségnek megfelelő törvényeket, amelyeket a társadalom egészséges rétege könnyen be is tarthat.

A civilizált, európai eszmeiséggel bíró törvényeknek egy hátulütőjük van: az, hogy a társadalom egyre növekvő rétegében megjelent a nem egészséges társadalmi életet élők tömege!
Ez a tömeg -hogy kik ők azt minden normálisan gondolkodó ember tudja, érzékeli a mindennapi életben- még a demokrácia fogalmát se tudja értelmezni, maximum kihasználják a benne lévő lehetőségeket, (ahogy a videón is látszik) az engedményeket amiket a demokrácia és a civilizált európai identitás adhat.
Innentől kezdve a büntető-és egyéb törvények a társadalom ellen játszanak, aláásva azt az értéket amelyet egy egészséges társadalom adhat a további generációknak."
"Ez a tény, ha nem is fogalmazódik meg mindenkiben, elidegenedést majd ellenállást vált ki, jól láthatóan akár a politikai választások során, akár egyes társadalmak megnyilvánulásai során egész Európában."
Szerk;Posta S.