Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. augusztus 4., szombat

Megjött a Matelcsy !

Megérkeztek az első telefonadóval terhelt számlák. Naná, hogy gyönyörűen áthárították az ügyfélre. Persze megadóztatták az adót is, ÁFA-t kell rá fizetni!(..naná mit vártál ? ..a szerk.)

Az állam kedvenc trükkje úgy csinálni, mintha létezne az országban bárki, akinek ne kellene eleve iszonyat sok adót fizetni. Jön a politikus és olyan szavak bírják elhagyni az ajkait, hogy ideje már, hogy a bankok / gazdagok / multik is részt vegyenek végre a közteherviselésben.  A "csőcselék" ujjong. Igen! Fizessenek! És már jönnek is az extra adók. A politikus mosolyog és közli, hogy a dolgokat nem az emberekkel kell megfizettetni. A "csőcselék" meg becumizza. A trükknek, hogy a kormány mindig valaki mást szopat meg, a "csőcselék" százból százszor bő nyállal bedől. Szopjon a bank, szopjon a multi, szopjon a telefoncég.
Így született a telefonadó is, 2 Ft percenként és SMS üzenetenként. A politikusok mosolyogtak, hogy nem fogják áthárítani. Nem az emberekkel fizettetik meg. A geci szolgáltatók majd szépen benyelik, majd levonják a luxusprofitjukból. Vagy menjenek tönkre a rohadékok. Most majd megtanulják, milyen a magyarok közteherviselés istene, a kurva anyjukat!
Aztán felmerült, hogy 2 Ft kimondva 2,54 Ft lesz, mert majd jól ÁFA terheli. A Nemzetgazdasági Minisztérium persze komoly arccal cáfolta, a szakértő meg előre megmondta, hogy hazugság. Dehogynem adóztathatják az adót, az üzemanyagok jövedéki adóját is simán ÁFA terheli.

Fosott is a nép, hogy majd rá lesz terhelve a telefoncégek szopatása, de Matolcsy megnyugtatott mindenkit, hogy a nagyanyja is 10 percet telefonál havonta, úgyhogy addig ingyenes lesz, szóval az emberek nem lesznek szopatva. És tényleg. A NAV tájékoztatása egészen parádés.
  • Magánszemélynek 2012-ben: maximum 400 Ft
  • Magánszemélynek 2013-ban: maximum 700 Ft
  • Cégnek 2012-ben: maximum 1 400 Ft
  • Cégnek 2013-ban: maximum 2 500 Ft
Támogatjuk a vállalkozásokat. Fizessen a geci vállalkozó három és félszer többet. Pofára számlázunk. Erről egy régi nyaralásom jut eszembe Bulgáriában. Nem puháztak, teljesen nyilvánvalóvá tették, hogy kit mennyire óhajtanak pofára leráncigálni. Ott ment az akkoriban, hogy az utcai kajásoknál szemrebbenés és szégyenérzet nélkül ilyesmi volt az árlista...Tovább ITT olvashatod ,érdekes megközelítés a "Kiegészítő havi előfizetési díj"-ról !
 Szerk:Barta Péter