Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. július 5., csütörtök

Van e a gépeden DNS Changer vírus ?...

...mert ha igen,akkor hétfőtől nem lesz interneted.Mégpedig azért mert az FBI július 9-én kikapcsolja a szervert, ami azt jelenti, hogy az adataik szerint még mindig fertőzött, azaz csak a szerveren át internethez jutó 350 ezer számítógép hétfőtől nem jut majd fel az internetre.


Előzmény;
Öt éve jelent meg először a DNS Changer nevű vírus, melynek célja, hogy a készítők a felhasználók tudta nélkül érjék el a számítógépet, illetve generáljanak rajta forgalmat és kattintásokat hirdetésekre. Akkor a legnagyobb probléma még az volt – amellett, hogy a rosszindulatú szoftver kikapcsolta a gép vírusvédelmét –, hogy a vírus által generált forgalom miatt belassult a "hasznos" netkapcsolat sebessége.

A vírus emellett a készítők által megadott szerverre irányította át a gépet, onnantól ez szolgálta ki a lekéréseket. Az észt bűnözői csoport által működtetett szervert az FBI lefoglalta és a felhasználók érdekében tovább működtette, így a fertőzött géppel rendelkezők is tovább tudtak netezni,ez hétfőn megszűnik. (cca 350 ezer számítógép hétfőtől nem jut majd fel az internetre és ez a világon bárhol lehet,akár sámsonkertben is!!!)
 A számítógép fertőzöttségének felméréséhez elég egyetlen kattintás itt. Az eredmény megértéséhez pedig még csak angolul sem kell tudni: a zöld szín azt jelenti, hogy minden rendben van a géppel, a piros pedig arra figyelmeztet, hogy a számítógép érintett lesz a hétfői leállásban. Az FBI tanácsa szerint ebben az esetben érdemes szakemberhez fordulni,-olvasható a Technet.com portálon.
Ez a hír nem vicc !!
Szerk; Barta P.

Túl sok a viharkár !

Szigorítanak a biztosítók a villámcsapásban tönkrement számítógépért, plazma TV-ért kifizethető kártérítési szabályokon. Mostantól csak annak fizetnek, aki az úgynevezett kisfeszültségű áramkörökből álló elektromos szórakoztatóeszközöket villám- és túlfeszültség-védelemmel is felszerelte. Az ok egyszerű: túl sok az úgynevezett másodlagos viharkár, holott ezeket egyszerűen ki lehetne védeni,főleg a „villámlás indukciós hatása által” bekövetkezett esetek számát.
Az utóbbi két hónapban olyan erős villámlással járó viharok tomboltak az ország különböző pontjain, hogy a kockázatviselőknek több százmillió forintot kellett kifizetniük. A kártérítések jelentős része tönkrement elektronikai berendezésekért, azon belül is a villámcsapás okozta úgynevezett másodlagos hatásaként megrongált szórakoztatóelektronikai eszközökért járt.
Változnak a szabályok !
Némelyik cég – most például az Aegon Magyarország – ezért úgy döntött, mostantól elővigyázatosabb lesz és saját érdekükben ügyfeleit is rákényszeríti erre. A szolgáltató a napokban írásban közölte, mostantól csak azokért a számítógépekért, házimozikért, LCD, LED és plazma tévékért – érzékeny, kisfeszültségű áramkörökből álló elektromos eszközökért – fizet kártérítést, amelyeket annak ellenére tett tönkre a vihar, hogy előtte speciális védelemmel szerelték fel ! (Néhány ezer forintért kapható túlfeszültséget levezető műszerekkel, amelyek segítségével megelőzhető a baj.)

Németh Péter -a CLB Független Biztosítási Alkusz Kft. kommunikációs vezetője- szerint ennél a megoldásnál létezik olcsóbb és egyszerűbb megoldás is: viharban áramtalanítani kell a berendezéseket, és akkor a legnagyobb villámcsapás sem teszi tönkre az érzékeny eszközöket. A CLB tapasztalatai szerint ugyanis az emberek többsége nyaralása idejére is áram alatt hagyja a lakását, s ennek következtében gyakoriak a különféle káresetek;-olvasható a privátbankár.hu internetes portálon.
Szerk;Posta Sándor

A mai névnap; Emese


Egy eszperente szerelmes vers

Eme versemet neked szentelem, Emese!
Egy esetet csevegek el, mely velem
S veled esett meg egy delejes este.
Ez nem mese gyerekek, megesett
Bevezettem eleget, ezennel elkezdem.

Egy este leve eme mese kezdete,
Egy teremben csevegtem szerelmemmel.
Emese szeme szerelmet rejtett,
Szeretem eme szerelmetes esteket,
Lehetne, teljes estet csevegek vele.

De elkedvetlenedtem sebesen,
Helyzetem kellemetlen lett eme percben.
Eh, kellemetlen? Egyesen rettenetes!
Belem fene ette, feszegette fertelmesen,
Nem rejtegethettem, elengedtem terhemet.

Nem kertelek, megtettem, eme percben
Retteneteset szellentettem e teremben.
Fejemben ez jelent meg: ezt elcsesztem!
Meg egyebeket: mely eledelt ettem?
Vesepecsenye? Retek? Egyebek?

Mely lehet eme szelek eredete?
Helyes feleletet nem leltem fejemben.

Leplezve szerelmemre lestem,
Szeme elkerekedett, merev, jeges lett.
Ez nem jelenthetett egyebet:
Belem szele elrettentette kedvesemet.
Emese ezzel fejezte be: "Eredj, el veled!"

Elrendeltetett, szerelme ellebegett,
Emese elfelejtett engem eme este,
Embernek nem vett, mert belem szeles.
Elrendeztem fejemben eme esetet.
Egy helyes feleletre leltem: Meleg lettem.


Ezennel eme mese befejeztetett, lehetne: THE END.