Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. november 10., szombat

Halálos baleset...

Egy középkorú nőt gázolt halálra egy autós ma este Debrecen és Sámsonkert között a 471-es úton.

                                                                                                                                                                                    Kép:haon
Egy középkorú nő éppen az úttesten akart átkelni a Debrecen Sámsonkert között lévő útőrház buszvárónál, amikor eddig tisztázatlan körülmények között elgázolta egy fehér Ford. A középkorú nő az ütközést követően a helyszínen életét veszítette, az autó vezetője nem sérült. A helyszíni nyomrögzítés idején az említett úton váltakozva haladt a forgalom. A rendőrség vizsgálja az eset pontos körülményeit.
Szerk: Barta P.

Olvasói levél.

Az alábbi levelet  minden változtatás nélkül tesszük közzé !


" T. Szerkesztő úr.

Régóta olvasgatom a magazinjukat, bár eddig még nem szóltam hozzá egyetlen cikkükhöz sem mivel én nem vagyok szőlőskerti lakos, de most nem álltam meg, hogy ne „ragadjak” billentyűt.
Az „Önerős útépítés a Hajnal utcában.” című sámsoni hírlap idézetük kapcsán lenne két megjegyzésem.
Az első:
Lehet hogy önök még nem emlékeznek rá - ez az önerős útépítés egy régi emléket idéz fel bennem a ’80-as évek elejéről. Történt, hogy az akkori tanácselnök, vb titkár, mert ugye akkor még az volt a módi, kitalálta hogy ugyan fejlesszünk már egy kicsit a községünkben. Na de hogyan is? Hát úgy hogy az ősszel és tavasszal térdig sáros utcákban építsünk járdákat úgymond önerősen. Ez akkor még abban merült ki, hogy a honpolgár vagy dolgozott egy napot a járda betonozásában az ingatlana előtt vagy fizetett ezer forint hozzájárulást a községnek ami abban az időben nem kevés volt. Akkor még az anyagot a község biztosította.

Manapság úgy látom megfordult a helyzet mert  most már a lakosságnak kell az anyagot biztosítani és az önkormányzat „nagylelkűen” megépíti az útalapot azzal a munkagéppel amit a lakosság befizetett adójából megvásárolt. Ügyes „képviselő-testületünk”van nekünk, mint ahogy a cikkben is le van írva „a lakosság saját költségén beszerzi és leszállítja” és ezt határozatban rögzítette is! A rendszerváltás után huszonegynéhány évvel! Hol is van itt a változás?

A második megjegyzésem a „Laczkó és Társa Bt példaértékű hozzáállásáról” szólna ahogy a cikkben is szerepel. Erről azt kell tudnunk, hogy a cég telephelye a Hajnal utca elejétől kb. 150 méterre van tehát önös érdek is hogy járható út legyen addig, de ha van rá mód megosztani a költséget hát miért ne, ha már csak a felét is!? Ezt nem rosszindulatból mondom de ismerem az ottani embereket, a körülményeiket és nagyon kíváncsi lennék rá,hogy vajon mindenki "önként és dalolva"fizeti e a rájuk rótt tizenötezer forintot?
Ennyit szerettem volna a cikkhez hozzáfűzni, önöknek pedig további jó munkát kívánok.

Tisztelettel: Bacsó Ferenc "