Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. október 9., péntek

Egy igazi vígjáték...(avagy az Üvegtigris-4 előzetese? )

...amit még "az ország producere" a minden kaszinók sztárja sem csinálhatná jobban...A legjobb történéseket az élet produkálja.

Az elhangzó szövegek miatt csak18 éven felülieknek ajánlott!

Lassan ugyan, de tisztulnak a "fejek" Németországban is !

 A korábban optimista és befogadó hangulat lassan változik Németországban , nem annyira kulturális, mint inkább az anyagi jellegű félelmek miatt. Angela Merkel megítélése pedig folyamatosan romlik-derül ki  a ZDF közszolgálati tévé számára készített, pénteken publikált felmérésből .
 http://www.heute.de/ZDF/zdfportal/blob/40468052/1/data.jpg

A legfrissebb felmérés szerint ma már csak a válaszadók 45 százaléka mondja azt, hogy Németország képes megbirkózni olyan sok menekülttel, mint amennyi az országba érkezik (becslések szerint év végére a számuk elérheti az egymilliót), 51 százalék viszont nemmel válaszolt
Két héttel korábban, a szeptember végi felmérésben még fordított volt az arány: 57 százalék válaszolt igennel és csak 40 százalék nemmel.
A bevándorlók miatt a nagy többség, 74 százalék biztos benne, hogy a menekültek ellátása miatt más területeken spórolni kényszerül az állam. 62 százalék szerint nőni fog a bűnözés a menekültek érkezése miatt, míg 32 százalék nem tart ettől.

És a lényeg, ami várható volt a közvélemény változásán jól látszik Angela Merkel kancellár megítélése is.
A politikusok teljesítményét a Politbarometer felmérésben -5 és +5 közti skálán értékelik a válaszadók, és Merkel átlaga szeptember elején még 2,4-es volt. 
A hónap végére viszont 1,9-re, majd október elejére 1,6-ra csökkent, vagyis egyértelműen és erőteljesen romlik a kancellár megítélése. 
Szerk;Posta S.

"Én a bulibáró, sálomálomálo"...

Kis Grófo ("becsületes" neve Kozák László) bulibáró "Gálvölgyisen"...

Barta P.