Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. december 6., csütörtök

Olcsóbb lesz a gáz és az áram januártól !?

A kormány rohamtempóban, alig néhány óra alatt, de a részletekbe menően kidolgozta a tervezett áram- és gázár csökkentés feltételeit. Ezek szerint minden lakossági ügyfélnek egységesen tíz százalékkal kerül kevesebbe januártól a villanyáram és a gáz !

 A jövedelmi helyzet és a rászorultság nem szempont.
 Kép: Népszabadság - Teknős Miklós

Január elsejétől tíz százalékkal csökken a lakossági gáz és villamos energia ára - ismertette a kormány döntését Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár csütörtökön. Erről a kabinet végleges döntést hozott - nyomatékosította a politikus, jelezve, hogy mindez 3,8 millió családi otthont érint, mégpedig egyformán. Lázár János emlékeztetett, ma az említett csaknem négymillió otthon 76 százaléka gázzal fűt, így kiemelten fontos az árcsökkentés.
Az államtitkár arról is beszámolt, hogy a kabinet megtette a szükséges lépéseket, hogy kormányzati ellenőrzés érvényesüljön az ország stratégiai és kereskedelmi gáztározói felett. December 12-én, azaz jövő szerdán hagyja jóvá a kormány az E.ON gázüzletágának megvételéről szóló megállapodást, az üzlet pedig még az idén megvalósul - közölte.
Lázár János szerint...folytatás itt