Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. február 13., hétfő

A kutya az ember legjobb barátja...

Kommentár nélkül !



"...Hat hetesen magatokhoz vettetek, sokat játszottam a gyerekekkel és nagyon boldog voltam veletek. Ahogy nőttem,egyre nőtt a mozgásigényem és vele együtt az étvágyam is. A gyerekek nem akartak velem játszani,ha odamentem egy simogatásért, sokszor még belém is rúgtak. Aztán egy nap beültettetek a kocsiba. Én olyan boldog voltam,végre hónapok óta először látok mást is a kennelen kívül. Az autópálya szélén álltunk meg. Eldobtátok a labdámat. Futottam utána,de mire visszaértem Ti már sehol sem voltatok. Kétségbeesetten rohangáltam a kocsik között,labdával a számban. Az autósok dudáltak,de volt olyan is,aki még rá is gyorsított. Ki akartam futni az út szélére,mert nagyon féltem. Hirtelen egy hatalmas ütést éreztem az oldalamon és többet nem tudtam felállni. Nagy nehezen kikúsztam az út mellé. Próbáltam utánatok menni,de nem sikerült. Körülöttem minden véres volt. Fáztam,sötét volt és féltem. A labdámat még mindig fogtam,biztos voltam benne,hogy visszajöttök értem. Hiába nyüszítettem,ugattam,senki nem állt meg segíteni. Több órás fekvés után megállt mellettem valaki,nem törődve a vérrel és a sárral,betett az autóba. Egy fehér köpenyes férfi szaladt a kocsihoz,amikor megálltunk. Már csak a fejét csóválta. Új gazdám,aki 15perce ismert,nagyon sírt és megölelt. Csak akkor engedtem el a labdámat,hogy megnyaljam a kezét,hogy azt tudjam neki mondani;"Köszönöm".
Aztán elaludtam,az utolsó dolog,amit hallottam,gazdám kétségbeesett zokogása volt. Már nem félek,nem fázom és nem fáj semmim sem. Meghaltam. Talán ha nem rágom szét a cipőket és nem eszem annyit,még mindig élhetnék..."

Jót nevettünk.

 Odamegy a fiú az apjához;
-Édesapám,én meleg lettem.
-Aztán valami ismert médiasztár vagy-e,fiam?
-Nem.
-Van-e rózsadombi villád,luxuskocsival?
-Nincs.
-Vannak-e 100 millióid a bankban?
-Az sincs édesapám:
-Hát akkor nem meleg vagy te fiam,hanem csak egy hülye kis buzi retkes disznó !!!

A közösségi oldalak !

Az online közösségi oldalak rohamos terjedése és egyre növekvő népszerűsége újra és újra előtérbe helyezi az adatvédelem jogi kérdéseit. Érdemes egy különleges, ám egyre gyakoribb használat szempontjából is megvizsgálni ezeket az oldalakat. Vannak ugyanis olyan oldalak, ahol talán nem rossz szándékkal, hanem inkább -tudatlanságból vagy csak hozzá nem értésből- követelik meg a felhasználóiktól olyan adatok megadását betekintés,vagy inkább kíváncsiskodás céljából  ami nem tartozik szorosan az oldal profiljához.
Bár az ilyen jellegű betekintés Magyarországon legális, többségében mégis aggályos, hiszen a közösségi oldalak elsősorban a magánszemélyek kapcsolattartására jöttek létre, tehát más célt szolgálnak,nem pedig  túlbuzgó emberkék egyéni kíváncsiskodó igényeinek kielégítését.Nem is beszélve arról,hogy sajnos az utóbbi időben azoknak a kétes cégeknek is megnövekedett a száma, amelyek továbbértékesítési céllal gyűjtenek személyes adatokat.
Ezek az „adathalász“ cégek gyakran hoznak létre például hamis-profilt, amelynek segítségével hozzájuthatnak a felhasználók bizonyos adataihoz.
Egy ügyes kis program könnyedén összegyűjti a felhasználó nevét, e-mail címét és érdeklődési körét, amit aztán a cég rendszerezhet, kiértékelhet és értékesíthet is 
természetesen az illető tudta és beleegyezése nélkül.

Figyeljünk oda az olyan oldalakra ahol nagyon sok valódi információt kérnek tőlünk !
Ezeket inkább kerüljük el ! Fő az óvatosság!
Mivel jelenleg jogi eszközökkel szinte lehetetlen megakadályozni a közzétett személyes adatok nyilvánosságra kerülését, minden felhasználónak gondosan mérlegelnie kell, hogy mit tesz közzé magáról a közösségi médiában, ugyanis minden, amit nyilvánosságra hoz, nagyon gyorsan illetéktelen kezekbe kerülhet.
Az Adatvédelmi törvény szerint ugyan "mindenkit megillet a magánélet és a személyes adatok védelme": személyes adathoz kívülálló csak jóhiszeműen és jogszerűen, csak meghatározott, egyértelmű és törvényes célból juthat hozzá, azonban aggályos, hogy ezek az adatvédelmi alapelvek mennyire érvényesülnek az úgynevezett közösségei oldalakon.

Forrás: Székely Iván/ Az adatvédelem fogalma, c.írása/