Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2018. március 19., hétfő

Hajdúsámson és környéke fejlődik ?

A címben szereplő kérdés csak költői, hiszen mindenki tudhatja, hogy ez a változás egyértelműen visszafejlődés !

Az történt, hogy "2018-tól, az évi LOMTALANÍTÁS rendszere átalakult", olvasható a Hajdúsági Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft honlapján ! Tehát nem megszűnik,hanem átalakul ! Ez így szépen is hangzik mert ugyan igaz,de...
Ahogy a tájékoztatóban írják ;
"2018. évtől csak a telefonon, vagy e-mail-ben megrendelt, előreegyeztetett időpontban kérhető a lomtalanítás. 
A lomtalanítás a hulladékszállítási díjat megfizető, és tartozással nem rendelkező ingatlanhasználó által, Társaságunkkal előre egyeztetett napon (max.évi 2 alkalommal),egyedi megrendeléssel kért, házhoz menő jelleggel történik. A jelentkezés során szükséges megadni a hulladék várható mennyiségét és fajtáját is, amely alkalmanként legfeljebb egy köbméter lehet ! "

 Felmerül, hogy Pista bácsi hogyan fogja e-mailben,vagy telefonon kérni a kidobásra szánt húszéves heverőjének elszállítását ? Szerintem sehogy, mert vagy felaprítja és elégeti a kályhában,vagy egyszerűen kidobja a kertbe ahol majd az őszi avarégetésnél (környezetkímélően ?!) a tűzbe dobja !
Vagy visszafog térni a régi módszer, amikor a külterületeken illegális szemétlerakók alakultak ki napok alatt ?
Miért van az, hogy a hosszú évekre visszamenőleg bevált folyamatokat megváltoztatnak, ami jól működött azt -mondhatni- szándékosan szétvernek?
Persze tudjuk a pénz sohasem elég, de nagyon sokan azt is tudjuk, hogy  felesleges dolgokra (száz) milliárdok mennek el... 
Barta P.