Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. június 12., vasárnap

Az ígéret szép szó...



Öt új börtön építése kezdődik 2017-ben, ebből kettő Szabolcsban !

Kemecsén, ahol tavaly a városháza is megújult 360 millió forintos állami támogatásból, jövőre kezdődik az 500 férőhelyes börtön építése.
A kemecsein kívül még négy új börtön létesül az országban: Kunmadarason ezerfős, Ózdon, Komlón és Csengeren ötszáz fős büntetés végrehajtási intézetet építenek.
A börtönépítések oka, hogy tavaly 140 százalékos volt a börtönök kihasználtsága. Strasbourg ítéletben kötelezte Magyarországot arra: kezdjen valamit az embertelen fogvatartási körülményeket okozó problémával.
A Belügyminisztérium ezután kiírt börtönépítési pályázatában legalább 4 hektáros, önkormányzati tulajdonú, közművesített telkeket kerestek, ami gyorsan megközelíthető autópályáról vagy főútról, illetve egyéb feltételeknek is megfelel, például elszállítható onnan a kommunális hulladék és biztosított az ivóvízfogyasztás. A pályázat vonzereje elsősorban abban állt, hogy a börtön 250 helyi embernek adhat munkát.
Kemecse és Csenger 4-4 hektáros, ipari parkban található telkekkel nyerte el a börtönépítés lehetőségét. A területen kiemelkedően magas munkanélküliséget az építkezés, majd az üzemeltetés is nagyban csökkentheti.
A létrejövő munkahelyek 30 százaléka diplomás foglalkoztatottak számára nyitott, ők lesznek a nevelőtisztek. Ezen kívül egészségügyi irodát, gépkocsivezetői hálózatot is ki kell építeni, valamint karbantartókra és könyvelőkre is szükség lesz.
A büntetés végrehajtási intézmények 2018-ban vagy 2019-ben kezdhetik meg működésüket.
Forrás: magyarepitok.hu
Szerk;Posta S.

„ Integrálhatóak ” fesztiválja...

....napjainkban !

sakema

"Oszt' mit tud velünk csinálni?!”

Olvasva a Haon híreit, feltűnt egy írás amely történetesen egy Tóth György által írt olvasói levél volt.

"Nap mint nap utazok a debreceni buszokon és villamosokon, sok mindent tapasztalok sokféle embertől. Ami viszont tegnap történt az egyes villamoson nem hiszem, hogy csak bennem váltott ki valami olyasmi érzést, amit többek közt az igazságtalanságból, a tehetetlenségből és a dühből gyúrhatnánk össze.
(Nagyon nem is lehetne firtatni az eseményt, mert hamar "rasszistának" kiáltanák ki a kérdezőt !-a szerk.) 
 
"Történt ugyanis, hogy a Honvéd utcán egy fiatal, mosolygós nő, és egy fiatal férfi szállt fel. Indultunk is tovább, és már kérték is a jegyeket, bérleteket. (Ellenőrök voltak) Az utasok – legalábbis a többsége – előre elő is készítette, ahogyan azt tettem én is. 
Jöttek, láttak, nem büntettek. Sajnos… 
Egy család ugyanis jegy, bérlet, és mint később kiderült, mindennemű irat nélkül kelt útnak a városban. Egy felnőtt férfi és egy nő, három fiatal nő, és az egyik oldalán egy fiatal férfi. 

Az ellenőrök nem tudtak mit kezdeni azon hozzáállással, melyet a társaság hangosan beszélt meg fülük hallatára, miszerint „Ne szájjá le! Oszt mit tud velünk csinálni?!” Az ellenőrök összesúgtak, legyintettek, a család pedig a következő megállónál már úgyis le akart szállni, így csak a Kossuth téren hagyták el a „fedélzetet”. Bár az egyetemnél szálltam fel, ők már a villamoson tartózkodtak.

Le kell szögeznem, nem az ellenőröket hibáztatom, jó magam sem szeretnék konfrontálódni egy egész családdal. A DKV viszont elgondolkodhatna azon, hogy ne a törvénytisztelő, becsülettel jegyet, bérletet váltó embereket bünteti meg két korty „gyilkos” ásványvíz miatt, (igaz azóta már megszűnt ez a rendelet-a szerk.) aminek az árából utaztatjuk azokat, akik még akkor sem hajlandóak jegyet váltani, amikor ezt megengedhetik maguknak, olyan alapon, hogy „velünk úgysem tudnak mit csinálni”. 
Nem tudom a probléma megoldását, és nem is az én tisztem megoldani, de egy mosolygós fiatal törékeny nő nem DKV ellenőrnek való. És nem a villamoson vizet kortyolgató utasok miatt." 
Így hangzik az írás, amelyre a DKV felháborodva, visszautasítja az ellenőröket érő vádakat és beindul a "mosdatás" amely részletesen itt olvasható !

De egy nagyon érdekes részletet kiemelnék, mégpedig : "Az említettek kapcsán mindkét érintett jegyellenőr feltételez egy konkrét esetet, amelynek kezelése során az utasokkal le is szálltak, és a megállóban folytatták tovább intézkedésüket. 
Ebben az esetben az utasok a megállóban MÁK (Magyar Államkincstár által kibocsátott, jogosult és 1 fő kísérője számára díjmentességet biztosító) kártyákat mutattak fel, ezzel megfelelően igazolták az utazásra való jogosultságukat. " Ez ugye mindenki számára érthető ??
Hogy miről is van van szó, ( MÁK igazolvány ) azt csak feltételezni lehet, mert bármennyire is kerestem, sehol nem találtam rá magyarázatot, vagyis vannak olyan "embercsoportok" akikre nem vonatkozik a -mindenkire egyformán vonatkozó- törvény !
Szerk;Posta S.

„Nem mese ez gyermek...” (Abszurd mese ?)

(Megjelent a Magyar Fórumban 1995-ben ! Talán csak a dátumot kellene átírni... ?)

Hol volt, hol nem volt az állami vagyon. A moszkvai világbirodalmon túl, az átláthatatlan privatizációs üveghegyen innen, a nagy varázslók korában eltűntek a gyárak, üzemek, kastélyok, földek, erdők az állami tulajdonból.
Az elvarázsolt ország, nevesincs királysága (nem király a neve, de a királynál is nagyobb a hatalma) kedvenc, sőt kegyenc miniszterére bízta az állami birtok (f)osztogatását. 

Kopasztották is az államot, mint Márta asszony a vasárnapi húslevesbe való tyúkot, forró víz nélkül.
Rózsa Sándor és a világ valamennyi, valaha volt útonállója szájtátva bámul ránk, hogy ez lehetséges? Elvenni a vagyont azzal, hogy az Államé, mindnyájunké, kicsit pihentetni, aztán magamévá tenni aprópénzért, mint az olcsó utcalányt. 
Mindezt a jog, és az állam palástja alatt.
Az útonállás magánvállalkozásban soha nem lenne ennyire „hatékony”. És mindezt a magánvállalkozás elsődlegessége jelszavával ! 
A lényeg: mindent jól összezavarni, akkor lehet igazán sikeresen a zavarosban halászni!
Az ostoba becsületesnek meg: „száraz tónak nedves partján, döglött béka kuruttyol!”
Szerk;Posta S.