Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2015. március 7., szombat

Miért is nem használható a Stadion szó ?

Még februárban a VS.hu birtokába került egy Emberi Erőforrások Minisztériumából (EMMI) származó belső e-mail arról, hogy a tárca egy sor, a hétköznapokban gyakran használt szó és kifejezés használatától tanácsolja el az EMMI dolgozóit. Ezek helyett pedig másikat javasol.
A feltett kérdésre -Balog megbízásából- Rétvári Bence parlamenti államtitkár válaszolt .


Rétvári szerint: „a tervezet célja nem bizonyos szavak tiltása, hanem az, hogy elfogadóbbá, érzékenyebbé tegye többek között a megváltozott élethelyzetben lévő emberek megítélését, és hogy egy kifejezés se sértsen egyetlen érintettet emberi méltóságában”.
Így a szegény, szegénység helyett a rászorult, rászorultság, a fogyatékos helyett a ma már egyébként is használt fogyatékkal élő a megfelelő kifejezés. 
(A stadion helyett pedig a fedett sportlétesítmény használandó.Vágó Sebestyén, a Jobbik parlamenti képviselője írásban szintén megkérdezte Balog Zoltán minisztert erről. A  képviselő a stadion szóra is kitért írásbeli kérdésében, erre azonban nem kapott választ az államtitkártól.)

"Az Emmi Szótár"
Forrás;vs.hu
Szerk;Posta S.

Ne pisilj a falra, mert visszapisil !

Bizony már nemcsak a fagyi tud visszanyalni, hanem a fal is -szó szerint- vissza tud pisilni!



 Nem lehet többé akárhol pisilni Hamburg bulinegyedében, St. Pauliban. 


A város lakossága megelégelte, hogy a fiatalok az utcán könnyítenek magukon, ezért egy helyi aktivistacsoport víztaszító anyaggal festette le a falak alsó felét. Ennek hatására aki ott vizel, annak a lábán és a cipőjén fog kikötni minden.
Az anyag, melyet többnyire hajókon szoktak alkalmazni, úgy lett kifejlesztve, hogy közel azonos erővel és szögben csapódjon vissza róla a folyadék, mint ahogy beesik - gyakorlatilag visszavizel a bulizókra.
Németországban több helyen küzdenek már a közterületen való vizelés ellen, a nagyvárosokban szigorú bírságot is vezettek be.
Forráshír
Barta P.

Így jártál Zsófika...

Mégsem kell az RTL-nek Szabó Zsófi ?
A csatorna a kezdeti fellángolás után nem nagyon számol új "sztárjával". A szőke színésznő az X-Faktor óta nem is került képernyőre, és úgy tűnik egy darabig még biztosan nem is fog.

Szabó Zsófi annak reményében igazolt a TV2-től az RTL Klubhoz, hogy sorozatszínésznőből, műsorvezetővé válhat. Először a dzsungelben mutatkozott be egy egészen más oldaláról, majd az X-Faktor háttérműsorában vállalt szerepet. Azóta viszont nagy a csend körülötte.
Zsófi mindig azt próbálja kifelé mutatni, hogy tökéletesen elégedett jelenlegi helyzetével, és azt mondja, akkor is boldog, ha van munka, de ha nincs, az se baj. Legutóbbi nyilatkozatában azonban bevallotta, azért is varratta vissza hosszú haját, hátha így több lehetőséghez jut.

A szerencse viszont továbbra is elkerüli. A Bors értesülései szerint, a celeb részt vett az RTL2 szeptemberben induló új műsorának castingján - ahol Aurelio és VV Zsu is feltűnt - de Zsófi már az első forduló után elvérzett.
"Ez egy több fordulós válogató, Zsófit nem hívták vissza a másodikra. Meglehetősen büszke ahhoz, hogy kimutassa a csalódottságát, de biztos nagyon el volt kenődve" - mondta el a Borsnak egy, a csatornánál dolgozó kolléga. 
(Azon nem gondolkodna el egy picit, hogy miért nem foglalkoztatják? Hogy talán semmi tehetsége, apuka hírneve meg idáig bírta tolni. Zsófiának most rossz, végre van igazság, és ha nincs tehetség, akkor siker sincs. A híres apuka kevés.-a szerk.)
Barta P.