Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. január 22., kedd

Támadás az Európa Tanács magyar küldöttsége ellen.

Tegnapi hír;
Hivatalosan kezdeményezi a magyar és a görög küldöttség akkreditációjának megkérdőjelezését egy olasz néppárti képviselő, amiért az Európa Tanács (ET) parlamenti közgyűlésének ülésszakára érkező küldöttségekben a görögországi Arany Hajnal és a magyarországi Jobbik képviselői is helyet kaptak.

A feljelentő (...)
Fiamma Nirenstein: "Életemnek két nagy szerelme van: az újságírás és Izrael"

Gaudi-Nagy Tamás mai beszámolója a fejleményekről:
"Az Európa Tanács (ET) Parlamenti Közgyűlésének Ügyrendi Bizottsága ma délelőtti ülésén elutasította Nirenstein olasz képviselőnő és társainak tegnapi kérelmét, amely arra irányult, hogy engem és egy görög képviselőtársamat (Eleni Zaroulia) tiltsanak ki az ET Közgyűléséről, mivel szerinte mi, illetve pártjaink "rasszista és antiszemita" álláspontot képviselünk, és veszélyt jelentünk Európára. A bizottság megállapította, hogy mandátumunk nem vitatható, demokratikus választások útján és a megfelelő eljárási szabályok betartásával veszünk részt az ET Közgyűlés munkájában. A mandátumot vitatók olyan eljárási indokokra hivatkozva terjesztették elő valótlanságoktól hemzsegő kérelmüket, amely alapon nem lehet egyetlen képviselőnek a legitimitását sem kétségbe vonni. Az Európa Tanács alapító statútuma szerinti értékekbe való ütközést csak a teljes nemzeti delegációk szintjén lehet vizsgálni, azonban ilyen kérelem Magyarország ellen nem volt. Rámutatott a bizottság arra is, hogy a politikai véleménykülönbségeket vitákkal kell tisztázni és nem a demokratikus intézményekből való kirekesztéssel."
Forrás;internet

Oroszországban büntetni fogják a...

...homoszexuálisok propagandáját !
Az oroszok szerint az egyneműek kapcsolatának reklámozása árt a fiatalok normális fejlődésének .
 [Ha belegondolunk teljesen jogos. Hiszen miért kell reklámot csinálni azért, mert valaki a saját neméhez vonzódik?Persze Magyarországon ilyet nem lehetne ki sem mondani, mert nekünk a nyugatot kell majmolni... ebben is! (..a szerk)]



A jogszabály - amelynek elfogadását a Kreml és az orosz ortodox egyház szorgalmazta - kimondja, hogy egész Oroszországban jogellenes a homoszexuális, leszbikus, biszexuális és transznemű propaganda. A törvény alapján tilos lesz minden olyan nyilvános rendezvény, amelyen kiállnak azok jogai mellett. Szentpéterváron és más orosz városokban már 2006 óta érvényben vannak hasonló helyi rendeletek.
Tizenhatezer dollárig terjedő pénzbüntetéssel sújthatják a homoszexuális propagandát Oroszországban, miután a duma várhatóan még januárban elfogadja az erről szóló törvényt.
Az új orosz jogszabály része annak az igyekezetnek, amellyel a Kreml és az orotodox egyház próbálja előtérbe helyezni a hagyományos orosz értékeket, amelyek szemben állnak a nyugati liberális értékekkel. Az elmúlt hónapokban több hasonló törvényt fogadtak el az orosz ifjúság védelmében. Betiltottak többek között bizonyos internetes tartalmakat és nyomtatott kiadványokat, amelyek a hivatalos szervek megítélése szerint szélsőségesek vagy nem valók a fiatal közönségnek.
Forrás: internet
Szerk;Barta P.

Iránban nem naposcsibéket osztanak a rablóknak !

Iránban példátlanul szigorú ítéletet végrehajtva, egyszerre középkori és 21. századi külsőségek között végeztek ki hétfőn két fiatal férfit. Alireza Mafiha (23) és Mohammad Ali Sarvari (20) az utcán rabolt ki egy férfit, akit egy bozótvágó késsel bántalmaztak is.


A felvételen jól látszik, amint a maszkos támadók leugranak a társaik által vezetett motorokról, erőszakoskodnak, majd elveszik áldozatuk táskáját és kabátját. A 37 másodperces videót később az állami televízió is bemutatta. Az ügy óriási felháborodást keltett.
Az elkövetőket gyorsan elfogták. Azzal védekeztek, hogy munkanélküliek, és nagy szegénységben élnek, ez azonban nem hatotta meg a nyomozóhatóságot, mely a kisebb súlyú bűncselekményeket is a lehető legsúlyosabb büntetésekkel igyekszik megtorolni. A vád szerint a rablók tettükkel Isten ellen hirdettek háborút. A Daily Mail idézte Sadeq Láridzsáni iráni főbírót, aki decemberben azt mondta, hogy a közbiztonság még a napi betevőnél is előbbre való.  (Ez szempont lehetne hazánkban is ! [a szerk])