Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. július 16., szombat

Meghülyült a világ !

Rióban transznemű férfi sportolók indulhatnak nők között ! A Nemzetközi Olimpiai Bizottság engedélyezte a szabályváltoztatást !-Írja a dailymail.co.

 Frieda Wunder német súlyemelő a 2012-es londoni olimpián férfiként versenyzett, eredeti nevén, mint Hanz Wullschleger. Rióban a nők között indulna, miután 200 kilogrammos eredménnyel kvalifikálta magát.

Az augusztusi riói olimpia lesz az első az olimpiák történetében, amely során egyes versenyszámokban transzgender személyek, tehát biológiailag férfiak fognak női sportolókkal versenyezni. Eddig csak olyan transznemű sportolók versenyezhettek az olimpián, akik legalább két évvel korábban átestek teljes nemváltó műtéti eljáráson. Most a NOB eltörölte ezt a feltételt.  
Az év elején erősítette meg az Olimpiai Bizottság azt a szabályt, amely lehetővé teszi a biológiailag férfi versenyzőknek, hogy a nőkkel szálljanak versenybe. Hivatalos olimpiai iránymutatásokat kellett megváltoztatni ahhoz, hogy azt is megengedjék a transznemű személyeknek, hogy akkor is részt vehessenek a versenyen, ha nem estek át átalakító sebészeti beavatkozáson.

„Sebészeti anatómiai beavatkozás előírása a részvétel előfeltételeként nem szükséges a tisztességes verseny megőrzéséhez, (?) és összeegyeztethetetlen lehet a jogfejlődéssel és emberi jogi fogalmakkal is.
Ez azt jelenti, hogy biológiailag férfi sportolók szinte fenntartás nélkül indulhatnak a női versenyszámokban a „politikai korrektség” nevében.

Kérem írja alá a petíciót, és fejezze ki velünk együtt aggodalmát az Olimpiai Bizottság politikájával kapcsolatban. A józan észt nem lehet figyelmen kívül hagyni a "politikai korrektség" kedvéért!
A CitizenGo nevű szervezet petícióját a NOB döntése ellen itt írhatja alá !
Forrás; valasz.hu  
Szerk; Posta S.