Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2016. július 11., hétfő

A „könnyen emészthető” történelmi megemlékezés !

Május 26-án egy sajtótájékoztatón jelentették be, hogy az 1956-os Emlékbizottságtól a Sziget Kft. közbeszerzésen kb. 300 millió forintot kapott.

Tallai Gábor, az emlékévet lebonyolító közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány programigazgatója arról beszélt, hogy a forradalom 60. évfordulója „hatalmas lehetőség arra, hogy a 10 évvel ezelőtti kudarctörténet után valóban egy össztársadalmi, gyönyörű szép megemlékezés jöjjön létre”, ebben pedig sok együttműködő partnerre számítanak. 
Az általuk kiválasztott Sziget Kft. partner ki is használta a kapott 300 milliót, hogy hozzájáruljon „a gyönyörű szép megemlékezésre”.

Az eredeti kép itt megtekinthető -akinek még van gusztusa hozzá...

Ez a kép például arról árulkodik, hogy a kormány által százmilliókkal kitömött cég színvonalas rendezvényein - éppen a Balaton Sound nevűn - milyen könnyen emészthető formában juthatnak hozzá a fiatalok a méltó történelmi ismeretekhez.
 (Érdekes módon a fenti kép nem került fel a Sound Instagram oldalára.) 
Talán egy kicsit túl gyorsan is szalad át rajtuk az egyébként méregdrága információ. Ilyen hát egy "gyönyörű szép" '56-os megemlékezés a nemzeti kormányunk  300 millió forintjából !
Szerk;Posta S.