Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. augusztus 23., péntek

Sámsonkerti "biztonsági rendszer".

Egy olvasónk küldte az alábbi képet, amivel szeretné felhívni az arra illetékesek figyelmét a "rendszer" jövőbeni kiépítésére illetve  bevezetésére!


Fizess Magyar !

A bankok tömegesen hárítják -illetve emelik az adók miatt- a díjakat kispénzű szerényebb jövedelmű ügyfeleikre.

Napokon belül tömegesen drágulnak a banki szolgáltatások, a már augusztus elejétől megemelt tranzakciós illetéket ugyanis a hónap végétől több bank is érvényesíti a kondícióiban. 
Az új teher a készpénzes tranzakcióknál 6 ezrelék, és nincs felső határa, az elektronikus műveleteknél pedig 3 ezrelék, de alkalmanként maximum 3 ezer forint. Számos hitelintézetnél ennek megfelelően nőnek majd a díjak, ami nem különösebben meglepő, hiszen az év elején, a bevezetéskor is nagyrészt áthárították a bankok az ügyfeleikre az új közterhet.
Van egy bank, ( itt olvashatsz róla!) ahol a gazdagabb ügyfélnek az új nulla forintos számlacsomagja viszont továbbra is ingyenes marad, ha az ügyfél teljesíti a feltételeket, vagyis legalább 2 millió forintos átlagos egyenleget tart a banknál. Ha nem teljesül a feltétel, a számla havidíja szeptembertől 3999 forintra ugrik, ráadásul számlát nyitni sem olcsó, a meglévő ügyfelek 20 ezer forintért válthatnak erre a konstrukcióra. 
 (Így fizetjük ki pisszenés nélkül az adó adójának az adóját. 
A koncepció világos. Először: beterelik a jövedelmeket a bankokba. Másodszor: a számlatulajdonosokat arra ösztönzik, hogy készpénz helyett a vásárláskor használjanak bankkártyát. Harmadszor: a többszörösen leadózott jövedelmekből vásárolt árucikkekre kivetik a példátlanul magas, 27%-os ÁFÁT. Negyedszer: bevezetésre kerül az un. tranzakciós illeték. Ötödször: a tranzakciós illetéket folyamatosan emelni kezdik, amit a bank természetesen az ügyfelekre hárít.  De nincs itt semmi  baj, hiszen még a kifosztás is "nemzeti."-a szerk.)
Szerk;Posta S.