Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2014. március 19., szerda

A Krim újra Oroszország része !

Az orosz államfő történelmi pillanatnak nevezte a Kremlben kedden mondott beszédében, hogy a Krím félszigeten vasárnap tartott népszavazáson a krími lakosság nagy többséggel az Oroszországhoz csatlakozás mellett döntött.

A krími népszavazás a demokratikus normákkal teljes összhangban zajlott le - jelentette ki az orosz államfő.
Bejelentette, hogy benyújtja a javaslatot a törvényhozásnak a Krími Köztársaság Oroszországhoz csatlakozásának elfogadásáról, és az erről szóló orosz-krími megállapodást beterjeszti jóváhagyásra.
Az orosz államfő emlékeztetett azokra a történelmi eseményekre, amelyek következtében "emberek milliói az egyik országban feküdtek le aludni, de már egy másikban ébredtek fel, nemzeti kisebbséggé válva".
Putyin azt is kijelentette, hogy a Krímben mostantól három, egyenrangú nyelv lesz - az orosz, az ukrán és a krími tatár - mivel, mint mondta - "tisztelettel viszonyulunk minden, a Krímben élő nemzetiséghez".

Ukrajna törvénytelennek tartja, és nem fogadja el azt a Moszkvában kedden aláírt orosz-krími államközi megállapodást, amely szerint a Krími Köztársaság és Szevasztopol csatlakozik az Oroszországi Föderációhoz - közölte a kijevi külügyminisztérium szóvivője.
Az Egyesült Államok a jövőben pótlólagos lépéseket tesz a NATO megerősítéséért – mondta kedden Varsóban Joe Biden amerikai alelnök, miután tárgyalt Donald Tusk lengyel kormányfővel. Közben a német kancellár azt nyilatkozta, hogy Oroszország továbbra is tagja a G8 csoportnak, a francia külügyminiszter viszont a tagság felfüggesztéséről beszélt.
Biden a Tuskkal közösen tartott sajtótájékoztatón "földfoglalásnak" nevezte a krími orosz katonai intervenciót, és megerősítette az Egyesült Államok elkötelezettségét a NATO-szövetségesek biztonságának szavatolása mellett.

Most viszont itt a nagy kérdés;
 -miszerint az EU is egy választás elé került. El kell dönteniük, hogy az ukrán alkotmányosság a fontos nekik, ami alapján még mindig Janukovics az elnök, aki, ha akar új választásokat ír ki. Vagy elismerik a "forradalmi" kormányt, viszont akkor egy szavuk se lehet azért, hogy a Krím-félsziget döntött a sorsáról, hiszen papíron a Majdan-tér is erről szólt. A nép döntött a sorsáról.
(A nyugat ismét a saját csapdájába esett. A hangzatos népek önrendelkezése csak akkor számít a brüsszelieknek, ha az az ő érdeküket szolgálja? Egy régió és lakosai mertek élni a jogukkal, és népszavazással döntöttek a jövőjükről. 
Ez mindjárt kiverte a biztosítékot az Unió vezetőinél, akik abban a tévhitben élnek, hogy ők a világ urai...-a szerk.)
 Szerk;Posta S

Hogyan védd a kutyádat a kullancsoktól ?


Körtvélyesy