Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. december 30., vasárnap

Év végi gondolatok.

 Elkerülhetetlen ütközés !
A kormány az erő nyelvén politizál, a lakosság nagy részére viszont kiszolgáltatottság és szegénység vár, ha az eddig kijelölt úton haladunk tovább. Csepeli György szociálpszichológus szerint a válság mélyülése elkerülhetetlen ütközésekbe torkollhat.


– Bizalmatlan nép a magyar, sem intézményeinkben, sem egymásban, sem saját magunkban nem bízunk. Az idei év eseményei erősítették ezt a bizalmatlanságot?
 – Inkább mesélek, abban benne van a válasz: az év második felét az Egyesült Államokban töltöttem, ahol rengeteg magyarral találkoztam. Az amerikai magyarok egyik kategóriája a Fidesz által teremtett valóságot készpénznek veszi. A másik kategóriába a frissen menekültek tartoznak, akiknek elegük volt abból, amit Magyarországon tapasztaltak. Érdekes módon egyik kategória sem igyekszik haza. Akik itthon maradtak, azok nincsenek biztonságban. Egyik részük ezt tudja, másik részük nem. Magyarország olyan hely lett, ahol bármi megtörténhet. S ahol bármi megtörténhet, ott bármi meg is történik…Tovább ITT olvashatod!
Szerző: Diószegi-Horváth Nóra /vasárnapi hírek/
(Fotó: Kovács Bence)