Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2017. július 14., péntek

Többé nem kell attól félnie, hogy elvesznek a fájljai !

A Google megoldotta a biztonsági mentés készítésének kérdését: a számítógépe tárhelyén belül kijelölt mappák automatikusan szinkronizálhatók a Drive-ba. Így aztán mindenből mindig az elérhető legfrissebb fájlverzió áll majd rendelkezésére – biztonságban. Több hasonló szolgáltatás is van, de ez nagyon egyszerű és ingyenes. 
Most már a számítógépen tárolt fájljainkat is automatikusan szinkronizálhatjuk  felhőbe,amihez a Google kiadta két programját.

A Google Drive-val ugyan eddig is volt lehetőség ilyesmire, ám csak a Drive mappájába helyezett fájlokkal. Ennél sokkal életszerűbb az új szolgáltatás: a Backup and Sync programmal tetszőleges mappákat választhat ki a számítógépéről. Ezek tartalmát szinkronizálja a felhőszolgáltatás, így az ott tárolt anyagait bárhol és bármikor el tudja érni, a gép nélkül is. Persze mindez fordítva is igaz: az interneten a Google-tárhelyére helyezett anyagait is elérheti a számítógépén, böngésző megnyitása nélkül is, a dokumentumai között.
Ehhez először le kell töltenie a Backup and Sync programot, amelynek két verziója van: az ide kattintva elérhető Google Drive, és az itt található Google Photos verzió – előbbivel mindenféle fájl szinkronizálható, utóbbival csak fotók és videók.
A részleteket és a telepítés folyamatát ITT olvashatod.
Barta P.