Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2017. január 24., kedd

Az EMBER, aki visszakérte a befizetett adóját...

...azért, mert elege lett abból, hogy az állam nem jól használja fel befizetett adóforintjait, ezért visszakérte azt a NAV-tól !
A cikk szerint Szentesi kitalált egy számítási módszert: kiszámolta, hogy a 2015-ös adójogszabály alapján mennyit fizetne egészségbiztosítási hozzájárulásként, ha önadózó lenne. Mivel egészségügyi ellátásra továbbra is igényt tart, ezt nem kéri vissza, minden mást viszont igen !

 Szentesi Kálmán a NAV-nak küldött levelében emlékeztet: a parlament tavasszal, nem sokkal az adóbevallás határideje előtt elfogadta a törvényt, ami alapján az MNB-alapítványoknak juttatott pénz, 250 milliárd forint elveszítette volna közpénz jellegét.
Átnézte azt a listát, ami azt taglalta, hogy mire is nyújtottak támogatásokat az összegből és mint írta, nem talált egyetlen olyan tételt sem, amely közfeladat ellátására emlékeztetne. 
 Szentesi a 444.hu-nak elmondta: akciójával azt szeretné világossá tenni az emberek számára, hogy bruttó keresetük a sajátjuk, nem csak a nettó. 
Ezt a levélben így fogalmazza meg:
" Hadd tegyem ezt egyértelművé: a most vitatott összeg teljes egészében az enyém. Az én fizetésem, amelyért kizárólag én dolgoztam meg. Az egészért. Nem csupán a nettójáért, ahogy azt ma magyarok tömegei gondolják, akiket ezáltal meg lehet vásárolni egy csekkre nyomtatott 3890 forintos rezsicsökkentéssel. Az egész az enyém."
A NAV-nak küldött fellebbezése teljes terjedelmében ITT olvasható !
Szerk;Posta S.