Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2013. december 30., hétfő

Michael Schumacher életveszélyes síbalesetet szenvedett...

...vasárnap délelőtt.
(Fotó: Twitter)

A franciaországi Méribelnél síelő 45 éves Schumachert fejsérüléssel vitték kórházba. A BFMTV francia televízió vasárnap esti információi szerint a tavaly visszavonult autóversenyző agyvérzést szenvedett, állapota életveszélyes. A Le Deuphiné Libéré című regionális lap arról számolt be, hogy Schumacher állapota rosszabbodott, a kilátások kedvezőtlenek.
A pilóta két kijelölt sípálya között siklott le vasárnap délelőtt, amikor 11 óra körül bukott és feje egy sziklának csapódott. A francia média szerint 14 éves fiával volt, menedzsere azonban csak annyit közölt, hogy nem volt egyedül. 
A versenyző viselt bukósisakot. Előbb egy moutiers-i, onnan pedig délután egy grenoble-i kórházba szállították. Schumacher a méribeli síparadicsom igazgatója szerint tudatánál volt, de nagyon zavarodottnak tűnt, amikor elszállították. Mire Grenoble-ba vitték, már kómában volt. 
Az RMC Sport orvosi forrásokra hivatkozva azt írta, a trauma miatt Schumachernél agyi vérömleny keletkezett. A Le Dauphine Libéré saját információi is arról szóltak, hogy a hétszeres Formula–1-es világbajnok állapota rosszabbodott. Késő este Schumacher menedzsmentje a kórházzal egyeztetve bejelentette, hogy a 44 éves sportember állapota kritikus. Schumacher súlyos agyi traumát szenvedett el és kómába esett, ezért azonnali idegsebészeti beavatkozásra volt szükség. 
forrás: f1 mánia 
Szerk;Posta S