Oldalak

"Az igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény !" -Deák Ferenc-

2012. március 28., szerda

Elfoglalta a Hallgatói Hálózat a SOTE rektori titkárságát !

A Hallgatói Hálózat aktivistái, ma 15 órakor elfoglalták a SOTE rektori titkárságát. A mintegy 20 HaHa-s aktivista ülősztrájkba kezdett, és addig nem hajlandók elhagyni az egyetemi épületet, amíg az intézmény vezetősége nem kezdeményez eljárást Schmitt Pál, köztársasági elnök másolt kisdoktorijának ügyében.
Mint ismeretes tegnap Schmitt Pál, köztársasági elnök kisdoktori dolgozatáról a SOTE vizsgálóbizottsága megállapította, hogy Schmitt dolgozatának nagy része másolt, mégsem kezdeményezte a fokozat visszavonását.

Az egyetemisták az ellen tiltakoznak, hogy miután kiderült, valóban másolt a dolgozat a SOTE vezetése nem tesz semmit. Kb. 20-an transzparensekkel ülősztrájkba kezdtek a SOTE rektori titkárságának irodájában, és felszólításra sem tágítanak. A táblákon ilyen és ehhez hasonló feliratok vannak: a gerinc nem törzsanyag, Pali maga is meglepődött a dolgozatán, a plágium a tudományos közösség elárulása. A fénymásolóra meg nemes egyszerűséggel fel van ragasztva: diplomás fénymásoló.

16.20 Hajlandóak elhagyni az épületet az egyetemisták, amennyiben holnap nyilvánosan találkozhatnak a rektorral, és erről írásos nyilatkozatot kapnak. Úgy tudjuk, hogy ez már készül. A találkozó időpontja: csütörtök 5 óra.
Folyt. köv. holnap, ha minden igaz!
Forrás: ITT